Zimmetine 37 milyon lira geçirmişti: Kripto para itirafı geldi

Konya’da çalıştığı bankadan zimmetine 37 milyon 137 bin TL geçirdiği suçlamasıyla tutuklu yargılanan Perihan Yazar ifadesinde kripto para itirafında bulundu.

YAŞAM 03.07.2024, 19:05 04.07.2024, 09:35 Şeyda Gül
Zimmetine 37 milyon lira geçirmişti: Kripto para itirafı geldi

Ereğli ilçesinde özel bir bankada çalışan 37 yaşındaki Perihan Yazar, banka müfettişlerinin radarına takıldı. Denetimde şubede çalışanı Yazar’ın zimmetine para geçirdiğinden şüphelenen müfettişler araştırmalarını derinleştirdi. Yazar’ın kendi ve 36 yaşındaki nişanlısı Settar Arslan’ın hesabına 37 milyon 157 bin TL para aktardığını belirleyen müfettişlerin, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunun ardından nişanlı çift, dün gözaltına alındı.

İşte zimmetine para geçirme nedeni

Gözaltına alınmasının ardından ilk ifadesi ortaya çıkan Perihan Yazar, borçları nedeniyle böyle bir yönteme başvurduğunu belirtti. Hesaba para aktarma işine Mart ayında başladığını dile getiren Yazar,  paraları önce 25 müşterinin hesabına aktardığını söyledi. Sonra onlara yanlışlık olduğunu belirterek kendi ve nişanlısının hesabına geçmesini sağladığını belirten Yazar, aktardığı paralardan 20 milyonunu kripto borsasındaki hesaplara yatırdığını belirtti. Orada yaptığı işlemlerle kaybettiğini itiraf eden Yazar, “1,5 milyon TL ile de borçlarımı ödedim. 11 milyon 200 bin TL’yi de nişanlım Settar’ın hesabına aktardım” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)