Yaptığı dalgınlık hem güldürdü hem mahsur bıraktı

Rize'de bir vatandaş, bisikletini bankanın giriş kapısına kilitledi. Bu nedenle bankada bulunan müşteriler ve çalışanlar içeride mahsur kaldı.

YAŞAM 26.06.2024, 17:17 27.06.2024, 08:34 Melina Ay
Yaptığı dalgınlık hem güldürdü hem mahsur bıraktı

Rize'de Yeniköy Mahallesi Tevfik İleri Caddesi'nde ilginç bir olay yaşandı. Bir vatandaş, bisikletini özel bir bankanın kapısına kilitleyerek oradan ayrıldı. Bu durum, içerideki müşteriler ve çalışanların kapıyı açamayıp mahsur kalmalarına neden oldu. O sırada dışarıda olan Hasan Kolay isimli bir vatandaş, olayı fark edip cep telefonuyla kayda başladı. Kolay, bu tür olayların yalnızca Rize'de yaşanabileceğini belirterek başka bir yerde yaşamayı düşünmediğini söyledi. Dışarıdaki diğer vatandaşların yardımıyla bisikleti kapıdan ayırıp içeriye sokarak, içeride mahsur kalanların çıkmalarını sağladılar.

"Yaşam şeklimiz fıkra gibi”

Rize'de yaşanan ilginç olayı anlatan Hasan Kolay, şunları dile getirdi:

“Biz bir gün tesadüfen ağacın altında oturup çay içiyorduk. Ben bankaya doğru bakıyordum. Bir kişi bankanın kapısını hafifçe araladı, ama tam açamadı. Sonra bir adam bisikletini bankanın kapısına kilitleyip oradan ayrıldı. İçeridekiler dışarı çıkmak istediler ama kapıyı açamadılar. Bankada tanıdığımız müşteriler vardı. Onlar da dışarı çıkmak için uğraşıyorlardı. Biz de yardım etmek için oraya gittik. Bu tür olaylar bizim için normaldir, ama dışarıdan gelenlere garip gelebilir. Biz olayın şakasını yaparak, insanlara göstermek istedik. Bankanın kapısından içeridekileri çıkarmaya çalıştık. Bir süre bekledik ama adam gelmedi. Sonunda ilerleyen saatlerde gelmiş olmalı. Rize'nin dışındaki arkadaşlarımız bizi aradı, herkes güldü. Bizim Rize'de yaşam şeklimiz fıkra gibidir. Bu da bir tesadüf, biz fıkraları çok sevdiğimiz için yaşamımızı da öyle şekillendiririz.”

Yorumlar (0)