Üç şehir alev alev yanıyor! Kampüse sıçrayan yangın kısmen kontrol altında

İzmir'de meydana gelen orman yangınlarının ardından bugün Bursa, Antalya ve Muğla'dan da yangın haberleri geldi. Bursa’da ise Uludağ Üniversitesi'ne sıçrayan yangın sonrası öğrenci yurtları tahliye edildi. Kontrol altına alınan yangını soğutma çalışmaları devam ediyor. Antalya Muratpaşa ile Muğla Marmaris'teki yangınlar da kontrol altına alındı.

YAŞAM 30.06.2024, 20:50 01.07.2024, 00:37 Buse Önder
Üç şehir alev alev yanıyor! Kampüse sıçrayan yangın kısmen kontrol altında

Bursa, Antalya ve Muğla'dan peş peşe yangın haberleri geldi. Bursa'da makilik alanda başlayan yangın, Uludağ Üniversitesi'nin ormanlık alanına sıçradı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, alevlerin kampüsteki binalara ulaşmaması için yoğun çaba sarf edildiğini belirtmişti.

Alevler Uludağ Üniversite’sine sıçradı

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, makilik alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek Bursa Uludağ Üniversitesi yerleşkesi içindeki ormanlık alana sıçradı. Yangında, üniversiteye ait bir tesisin çatısı yandı ve ormanlık alanların yarısı alevlere teslim oldu.

Kampüs içerisindeki öğrenci yurtları tahliye edildi. Eşyalarını toplayan öğrenciler, toplanma alanı olarak belirlenen kampüs içerisindeki cami inşaatının bulunduğu alana yönlendirildi.

Bursa Valisi Demirtaş: Yangın kısmen kontrol altında

Bursa'da meydana gelen yangın hakkında açıklamalarda bulunan Vali Mahmut Demirtaş, yangının kısmen kontrol altına alındığını duyurdu.

Sahada yaklaşık 150 araç ve bine yakın personelin çalıştığını belirten Vali Demirtaş, "4 uçak ve 4 helikopterle havadan müdahaleler devam ediyor. Şu an yangının ilerlemesini durdurduk. Kontrol altına alınması için çalışmalarımız sürüyor. Soğutma çalışmalarını tamamladıktan sonra daha rahat bir nefes alacağız. Şu an için yangınla ilgili tehlikeyi geride bıraktık diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

‘Rüzgar yangını büyüttü’

Yangının büyümesindeki en büyük etkenin rüzgar olduğunu vurgulayan Vali Demirtaş, "Ekiplerimiz araçları ve ekipmanlarıyla yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Ancak rüzgarın şiddeti işleri zorlaştırdı ve yangının ilerlemesine neden oldu” dedi.

Orman ve İçişleri Bakanlarının her aşamayı takip ettiklerini belirten Demirtaş, “Her 10-15 dakikada bir onlara bilgi verdik. Soğutma çalışmalarımız sabaha kadar devam edecek, hem karadan hem havadan. Gece karanlık çökene kadar havadan müdahalelerimiz sürecek" ifadelerini kullandı.

Antalya'da orman yangını: Muratpaşa ilçesi tehdit altında

Bursa'daki yangının ardından bir yangın haberi de Antalya'dan geldi. Muratpaşa ilçesinde başlayan orman yangını, turizm tesisleri ve yerleşim yerlerine yakın bir noktada çıktı. Yangını söndürmek için Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 helikopter, 6 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 1 dozerin çalışmaları sayesinde yangın söndürüldü.

Marmaris'in Hisarönü mahallesi alevler içinde

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Hisarönü Mahallesi Bördübet Gölge Koyu mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait hava ve kara araçları sevk edildi. Hem havadan hem de karadan müdahale edilerek kontrol altına alınan yangının soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar (0)