Sıcaklar çöktü, yaylalara göç başladı

Adana'nın Kozan ilçesinde termometrelerin 30 dereceyi aşmasıyla birlikte insanlar, daha serin havanın tadını çıkarmak için Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ilçelerindeki yayla evlerine göç etmeye başladı.

YAŞAM 23.04.2024, 17:29 24.04.2024, 15:51 Melina Ay
Sıcaklar çöktü, yaylalara göç başladı

Nisan ayında sıcaklıkların 30 dereceyi aşması ve önümüzdeki Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklığının 38 dereceye yükseleceği tahminleriyle birlikte, Kozanlılar yayla bölgelerine göç etmeye başladı.

“Göçü hızlandırdı”

Göçlerin başladığını aktaran servis sürücüsü Ramazan Ersin, “Kozan'a haftada 3 kez geliyoruz ve şimdi ilçeye dönüş yolunda olan vatandaşlar yaylalara göç etmeye başladı. Şu anda her serviste yaklaşık 10 aile göç ediyor. Okulların kapanmasıyla birlikte bu rakamın daha da artması bekleniyor. Kozan'da yaz mevsimi çok sıcak geçer. Bu yıl sıcakların erken başlaması, göçü hızlandırdı. Vatandaşlar tavuklarını, fidelerini ve yazın ihtiyaç duyacakları ürünleri toplayıp köy arabalarıyla buradan ayrılıyorlar. Kozan'daki yüksek sıcaklık nedeniyle pek çok kişi burada kalmak istemiyor” şeklinde konuştu.

“Yazın burada kalamam”

Sıcakların başlamasıyla birlikte yaylada kışlık ürünlerin ekme zamanının geldiğini belirten Atike Solmuşgül, “Göç etmek zorunda kalıyoruz. Yazın burası çok sıcak oluyor. Yaylada 9 ay boyunca kalıyoruz. Kışlık yiyeceklerimizi ekeceğiz. Tavuklarımı, civcivlerimi, fidelerimi götürüyorum. Köyümüz çok güzel. Bağımız, bahçemiz ve meyvelerimiz var. Yazın burada kalamam. Fasulye, mısır, patates, domates gibi tüm ürünlerimi orada yetiştiriyorum” dedi.

Yorumlar (0)