Serinleme nedeniyle boğulanların sayısı 11’e çıktı

Samsun'da yapılan 'denize girmeyin' uyarısına rağmen, iki gün içinde bir kişi kayboldu ve 11 kişi boğulma tehlikesi geçirdi.

YAŞAM 22.06.2024, 19:40 24.06.2024, 11:16 Melina Ay
Serinleme nedeniyle boğulanların sayısı 11’e çıktı

Samsun Valiliği, artan rüzgar nedeniyle dün vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyarmıştı. Kolluk kuvvetleri ve Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait cankurtaranlar, megafon ve hoparlörlerle sahildeki vatandaşlara sürekli uyarılarda bulunurken, sabahın erken saatlerinden itibaren 112'ye ihbarlar gelmeye başladı. Dalgalı denizi dikkate almayan, çoğunluğu şehir dışından gelen 11 kişi farklı yerlerde boğulma tehlikesi atlattı. Atakum ilçesinde farklı noktalarda boğulma tehlikesi geçiren 7'si kadın toplam 11 kişi, vatandaşlar ve cankurtaranlar tarafından son anda kurtarılarak sahile çıkarıldı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan vatandaşlar, ambulanslarla ilçedeki hastanelere kaldırıldı. Hastaneye kaldırılanlardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Öte yandan, Samsun'un Terme ilçesinde dün serinlemek için denize giren 22 yaşındaki Cihan Yılmaz'ın kaybolduğu ve arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi. Samsun'un iki günlük serinleme bilançosu, 11 boğulma tehlikesi ve 1 kayıp olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar (0)