O il yanıyor! Termometreler 44 dereceyi gösterdi

Adana'da hava sıcaklığı 44 dereceyi bulurken, sıcaktan bunalan gençler serinlemek için sulama kanallarında yüzerek ferahlamanın yollarını aradı.

YAŞAM 02.06.2024, 17:56 04.06.2024, 08:48 Melina Ay
O il yanıyor! Termometreler 44 dereceyi gösterdi

Adana, Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olarak öne çıkarken, hava sıcaklığı rekor seviyelere ulaştı. Termometreler 44 dereceyi gösterirken, sıcakların etkisiyle sulama kanallarına akın eden gençler, yüzerek serinlemeye çalıştı. Her yıl yaklaşık 30 kişinin boğularak hayatını kaybettiği kanallarda, gençlerin boğulma vakalarından korkmadan yüzmeye devam ettiği görüldü. Sıcaklıktan bunalan diğer vatandaşlar ise parklardaki gölgeli alanlarda buluşarak serinlemeye çalıştı. Yetkililer, öğle saatlerinde dışarıya çıkılmaması konusunda uyarılarda bulunurken, sıcakların önümüzdeki günlerde daha da artacağı belirtildi.

“Korkanın çocuğu olmaz”

Sulama kanalına giren Mehmet Yılmaz kanallarda yüzmekten çekinmediklerini dile getirerek, “Adana'nın sıcaklarına alıştık. Serinlemek için buraya geliyoruz. Hava 44 derece, başka çaremiz yok. Haftada birkaç kez buraya geliyoruz. Havuz bizim için sıkıcı oluyor. Kanalda yüzmekten korkmuyoruz, korkanın çocuğu olmaz” dedi.

MS hastalığı olduğu için serinlemek istemiş

Dışarı çıkma amacının piknik yapmak olduğunu belirten Ayşe Demir ise MS hastalığına sahip olduğunu ve yüksek sıcaklara dayanamadığını belirterek, “Hava gerçekten çok sıcak. Henüz haziranın başındayız ve sıcaklıklar çok yüksek. Temmuz ve ağustos aylarını düşünmek bile istemiyorum. Adana sanki ateş topuna dönmüş durumda. Adanalılar olarak bu sıcaklara alışkınız ama yine de çok zorlanıyoruz. Klimaların yanından ayrılmıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (0)