Niğde’de facia kaza 3 can alırken 4 kişi de yaralandı

Niğde'de zincirleme trafik kazasında aynı ailen olan 3 kişi hayatını kaybetti. Kazada 1 kişi ağır olmak üzere toplamda 4 kişi de yaralandı.

YAŞAM 26.06.2024, 10:06 26.06.2024, 17:57 Melina Ay
Niğde’de facia kaza 3 can alırken 4 kişi de yaralandı

Kaza, saat 23.40 sıralarında Niğde’de D-750 kara yolu Pozantı-Ulukışla arası Darboğaz mevkiinde yaşandı. İddiaya göre, Mehmet Yaşar Kılınç (66) yönetimindeki 01 PF 509 plakalı otomobil, H.K.'nin kullandığı 01 Y 2868 plakalı kamyona çarptı. Bu sırada Ü.Ç. tarafından kullanılan 20 LJ 016 plakalı tır da kamyona çarptı.

Kaza haberinin alınması üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi gönderildi. Kazada otomobil sürücüsü Mehmet Yaşar Kılınç, eşi Vesile Kılınç (57) ve kızları Ebru Kılınç (29) yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan çocukları Eymen ve Ekim Kılınç ile tır şoförü Ü.Ç. ve tırda bulunan bir kişi, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastanelere kaldırıldı.

Niğde Valisi Cahit Çelik, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ile birlikte kaza yerine gelerek Ulukışla Kaymakamı Yunus Köse’den bilgi aldı.

Vali Çelik, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, yaralanan dört kişinin hastanelere kaldırıldığını belirtti. Vali Çelik, “Olayın hemen ardından jandarma, emniyet, sağlık ve AFAD ekiplerini bölgeye yönlendirdik. Yaralı vatandaşlarımız şu anda hastanelerde. İki yaralının durumu ağır, diğerlerinin durumu iyi. Ağır yaralı hastalarımızı başka hastanelere sevk edebiliriz” dedi.

Kaza nedeniyle bir süreliğine trafiğe kapatılan yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Araçların kaldırılması ve yol temizleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından trafik akışı yeniden sağlandı.

Yorumlar (0)