Nadir görülen bir rahatsızlığa sahip olan Enes doktor olmak istiyor

Adana’da bebekliğinde geçirdiği beyin kanaması sonrası yüzünde kitle oluşan ve bu kitlenin zamanla büyümesiyle zorlu bir hayat süren Enes, doktor olmayı hayal ediyor. Yüzündeki kitle nedeniyle zor günler geçiren ve bir gözünü kaybeden Enes, tedavi olursa aynaya bakarak gülümsemeyi dört gözle bekliyor.

YAŞAM 02.07.2024, 11:50 Melina Ay
Nadir görülen bir rahatsızlığa sahip olan Enes doktor olmak istiyor

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Havuzlubahçe Mahallesi'nde yaşayan Bakır ailesinin en küçük çocuğu Enes, bebekliğinde geçirdiği beyin kanaması sonucu yüzünde kitle oluşmaya başladı. Yıllar içinde büyüyen bu kitle, milyonda bir ihtimalle ortaya çıkan nadir bir rahatsızlık nedeniyle Enes'in bir gözünü kaybetmesine neden oldu. 14 yaşındaki Enes, bu durum nedeniyle zor günler geçiriyor. Enes, kendi durumundaki gibi çocuklara yardım edebilmek için doktor olmayı istiyor.

Oğlunun normal hayatına kavuşmasını istiyor

Enes'in babası Şeyhmus Bakır, oğlunu birçok hastane ve doktora götürdüğünü ancak henüz uygun bir tedavi bulunamadığını dile getirdi. Doktorların ameliyatın tehlikeli olduğu gerekçesiyle müdahale edemediğini söyleyen baba Bakır, oğlunun hastalığının tedavi edilmesini ve normal bir yaşama kavuşmasını umut ediyor.


“Yüzümü iyileştirmek istiyorum”

Enes, tedavi edilip normal bir görünüme kavuşmayı hayal ediyor. "Tedavi olursam ilk olarak yüzüme bakar, gülerim. Arkadaşlarımla oyun oynar, okula giderim. Doktor olup benim gibi çocuklara yardım etmek istiyorum. Sesimi duyurmak ve yüzümü iyileştirmek istiyorum" diyen Enes, geleceğe umutla bakıyor.

İçine kapanık şekilde yaşıyor

Enes, farklı bakışlar nedeniyle kendisini kötü hissettiği için toplumdan kendini soyutlamış durumda. Baba Şeyhmus Bakır, oğlunun enfeksiyon kaptığında halsiz kaldığını ve havale geçirdiğini, doktorların ameliyat yapmaktan çekindiğini söylüyor. Çocukların Enes'i gördüğünde korktuğunu ve Enes'in bu durumdan dolayı içine kapandığını belirtiyor.

“Allah’tan umut kesilmez”

Enes'in babası, oğlunun yaşadığı zorlukların üstesinden gelmesini ve hayallerine kavuşmasını umut ediyor. "Allah'tan umut kesilmez" diyen baba Bakır, oğlunun tedavi edilip sağlığına kavuşması için çabalarını sürdürüyor. Enes'in doktor olma hayali, sadece kendisi için değil, onun gibi zor durumda olan birçok çocuk için de bir umut ışığı olarak parlıyor.

Yorumlar (0)