MGM Uyardı: Sağanak yağışlar kapıda! İllerde hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 29 Haziran tarihli hava durumu raporunu yayımladı. Beş bölge için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Rapora göre, güney ve batı bölgelerinde hava sıcaklıklarının artması beklenirken, diğer bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği öngörülüyor. İşte detaylar…

YAŞAM 29.06.2024, 09:29 Melina Ay
MGM Uyardı: Sağanak yağışlar kapıda! İllerde hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerini duyurdu. Tahminlere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri, Kırklareli ve İstanbul’un Karadeniz kıyıları, Denizli, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara’nın güneyi, Sinop, Samsun, Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van’ın doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak.

İki bölge için kuvvetli rüzgar uyarısı

MGM’den yayımlanan veriler doğrultusunda, Marmara ve Kuzey Ege’de rüzgârın kuzey yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde (50-80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının güney ve batı bölgelerde yer yer mevsim normallerinin üzerine çıkacağı, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında olacağı öngörülüyor. Şehirlerde beklenen hava durumu ve sıcaklıklar ise şu şekilde olacak:

Marmara Bölgesi

Az bulutlu ve açık olacak hava, zamanla kuzeyde parçalı bulutlu hale gelecek. Sabahın erken saatlerinde Kırklareli ve İstanbul'un Karadeniz kıyılarında kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgârın kuzey yönlerden kuvvetli (50-80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Edirne - 33 derece

Az bulutlu ve açık

İstanbul - 30 derece

Hava genel olarak az bulutlu ve açık olacak, kuzey bölgelerinde ise parçalı bulutlar görülecek. Sabahın erken saatlerinde kuzey ilçelerinde kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kırklareli - 31 derece

Hava genel olarak az bulutlu ve açık olacak, kuzey bölgelerinde ise parçalı bulutlar görülecek. Sabahın erken saatlerinde kıyı ilçelerinde kısa süreli yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kocaeli – 29 derece

Az bulutlu ve açık

Ege Bölgesi

Hava genel olarak az bulutlu ve açık olacak, iç kesimlerde ise zamanla parçalı ve çok bulutlu hale gelecek. Öğle saatlerinde Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölgenin kuzeyinde rüzgârın kuzey yönlerden kuvvetli (50-80 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Afyonkarahisar – 26 derece

Hava başlangıçta az bulutlu ve açık olacak, zamanla parçalı ve çok bulutlu hale gelecek. Öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Denizli – 36 derece

Hava başta açık ve az bulutlu olacak, ilerleyen saatlerde bulutlanma artacak. Öğle saatlerinde ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

İzmir – 34 derece

Az bulutlu ve açık

Muğla – 37 derece

Az bulutlu ve açık

Akdeniz Bölgesi

Hava başlangıçta açık ve az bulutlu olacak, ilerleyen saatlerde bulutlanma artacak. Öğleden sonra iç kesimlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Adana – 34 derece

Açık bir hava ardından bulutlanma artacak. Öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Antalya – 33 derece

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

Hatay – 30 derece

Hava başta az bulutlu, ardından parçalı ve çok bulutlu olacak. Öğleden sonra kıyılarda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Isparta – 30 derece

Başlangıçta az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu devam edecek. Öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

İç Anadolu Bölgesi

Başlangıçta az bulutlu olan hava, ilerleyen saatlerde batı bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu hale gelecek. Öğle saatlerinde Eskişehir, Ankara'nın güney ilçeleri ve Konya'nın batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Ankara – 29 derece

Az bulutlu bir hava ile başlayacak, ardından parçalı bulutlu hale gelecek. Öğle saatlerinde güney ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Eskişehir – 27 derece

Hava başlangıçta az bulutlu, sonra parçalı bulutlu olacak. Öğleden sonra güney ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Konya – 28 derece

Hava az bulutlu başlayıp, sonrasında parçalı bulutlu olacak. Öğle saatlerinde batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Sivas – 26 derece

Az bulutlu ve açık

Batı Karadeniz

Başlangıçta az bulutlu hava, zamanla iç ve doğu bölgelerinde parçalı bulutlu hale gelecek. Öğleden sonra Sinop çevresinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor.

Bolu – 28 derece

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

Düzce – 29 derece

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

Sinop – 28 derece

Hava az bulutlu ve açık, sonrasında parçalı bulutlu hale gelecek. Öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Zonguldak – 24 derece

Az bulutlu ve açık

Orta ve Doğu Karadeniz

Hava parçalı ve az bulutlu, zamanla iç kesimlerde yer yer çok bulutlu olacak. Öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimleri ve Samsun çevresinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar olacak.

Amasya – 28 derece

Parçalı ve az bulutlu

Artvin – 23 derece

Az bulutlu hava, zamanla parçalı ve çok bulutlu olacak. Öğleden sonra iç ve yüksek kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Samsun – 30 derece

İlk saatlerde az bulutlu, ilerleyen saatlerde parçalı ve çok bulutlu olacak. Öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor.

Trabzon – 26 derece

Hava az bulutlu başlayacak, ardından parçalı ve çok bulutlu hale gelecek. Öğle sonrası iç ve yüksek kesimlerde yerel sağanak ve gök gürültülü yağışlar olacak.

Doğu Anadolu Bölgesi

Başlangıçta az bulutlu ve açık hava, kuzeydoğu kesimlerinde zamanla parçalı bulutlu olacak. Öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van’ın doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü yağışlar görülecek.

Erzurum – 27 derece

Başlangıçta az bulutlu hava, zamanla çok bulutlu olacak. Öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü yağış görülecek.

Kars – 25 derece

Başlangıçta az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu olacak. Öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü yağış görülecek.

Malatya – 33 derece

Az bulutlu ve açık

Van – 27 derece

Hava az bulutlu başlayacak, ardından çok bulutlu olacak. Öğleden sonra doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü yağış bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Diyarbakır – 39 derece

Az bulutlu ve açık

Gaziantep – 37 derece

Az bulutlu ve açık

Siirt – 38 derece

Az bulutlu ve açık

Şanlıurfa – 40 derece

Az bulutlu ve açık

Yorumlar (0)