Meteoroloji’den 6 il için sarı kodlu uyarı verildi! Bugün hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 30 Haziran hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre, bazı bölgelerde kuvvetli yağışlar ve rüzgar bekleniyor. MGM, özellikle 6 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. İşte detaylar...

YAŞAM 30.06.2024, 09:50 Melina Ay
Meteoroloji’den 6 il için sarı kodlu uyarı verildi! Bugün hava nasıl olacak?

Yurdun doğu kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Sinop, Kastamonu kıyı kesimleri, Tokat, Sivas’ın doğu çevreleri, Van, Osmaniye, Hatay’ın kuzey ve batısı, Mersin’in iç kesimleri, Adana’nın doğu çevreleri ve Kahramanmaraş’ın güney ve batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgeler az bulutlu ve açık geçecek.

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler

Öğle saatlerinden sonra ve akşam ilk saatlerde Bayburt, Erzurum ve Kars çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayanların olası olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuzeyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayanların da dikkatli olmaları tavsiye ediliyor.

Sarı kodlu uyarı

Ege Bölgesi'nde bulunan 6 il için kuvvetli rüzgar nedeniyle sarı kodlu uyarı yayımlandı. Bu uyarı, olası zararların önlenmesi için tedbir alınmasını öneriyor.

Marmara Bölgesi

Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi öngörülüyor.

Edirne 35 derece

Az bulutlu ve açık

İstanbul 28 derece

Az bulutlu ve açık

Kırklareli 32 derece

Az bulutlu ve açık

Kocaeli 31 derece

Az bulutlu ve açık

Ege Bölgesi

Havanın az bulutlu ve açık olması öngörülüyor. Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Afyonkarahisar 28 derece

Az bulutlu ve açık

Denizli 36 derece

Az bulutlu ve açık

İzmir 34 derece

Az bulutlu ve açık

Muğla 37 derece

Az bulutlu ve açık

Akdeniz Bölgesi

Havanın genellikle az bulutlu ve açık olması bekleniyor, ancak zamanla iç ve doğu bölgelerde parçalı bulutlanma görülebilir. Adana'nın doğu kesimleri, Hatay'ın kuzey ve batı bölgeleri, Osmaniye, Mersin'in iç kesimleri ve Kahramanmaraş'ın güney ve batı kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İç bölgelerde rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi öngörülüyor.

Adana 34 derece

Hava genel olarak az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu olacak. Öğleden sonra doğu bölgelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Antalya 36 derece

Genel olarak az bulutlu ve açık olacak, öğleden sonra iç kesimlerde parçalı bulutlu hava bekleniyor.

Hatay 29 derece

Genelde az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, kuzey ve batı kesimlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

Isparta 31 derece

Genelde az bulutlu ve açık, öğleden sonra iç kesimlerde parçalı bulutlu olacak.

İç Anadolu Bölgesi

Az bulutlu ve açık, zamanla doğu bölgelerinde yer yer parçalı bulutlu, öğleden sonra Sivas'ın doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Rüzgarın güney ve doğu bölgelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Ankara 30 derece

Az bulutlu

Eskişehir 29 derece

Az bulutlu

Konya 27 derece

Az bulutlu

Sivas 25 derece

Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra doğu bölgelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi

Bugün az bulutlu hava hakim, doğuda yer yer parçalı bulutlar görülmesi olası. Sabah saatlerinde Sinop çevresi ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Bolu 28 derece

Az bulutlu

Düzce 30 derece

Az bulutlu

Sinop 28 derece

Hava parçalı bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü yağışlar yerel olarak etkili olacak.

Zonguldak 24 derece

Az bulutlu

Orta ve Doğu Karadeniz

Hava parçalı ve çok bulutlu olacak, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz ve Tokat çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Bayburt çevresinde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.

Amasya 29 derece

Parçalı bulutlu

Artvin 25 derece

Çok bulutlu ve parçalı hava, yerel olarak aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışlar görülecek.

Samsun 31 derece

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Trabzon 27 derece °C

Sabah saatlerinde beklenen parçalı bulutluluk öğleden sonra çok bulutlu hale gelecek, yerel sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi

Parçalı bulutlu hava zamanla çok bulutlu hale gelecek, kuzey ve batı bölgeleri ile Van çevresinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Erzurum ve Kars çevrelerinde yağışların kuvvetlenmesi bekleniyor.

Erzurum 25 derece

Parçalı ve çok bulutlu hava, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara yol açacak. Öğleden sonra bazı bölgelerde kuvvetli yağışlar olabilir.

Kars 21 derece

Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde yağışların bazı bölgelerde kuvvetlenmesi öngörülüyor.

Malatya 32 derece

Parçalı ve çok bulutlu hava, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara yol açacak. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde yağışlar yer yer kuvvetlenebilir.

Van 26 derece

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Az bulutlu ve açık hava, batı kesimlerinde er yer parçalı bulutlar gösterecek.

Diyarbakır 38 derece

Az bulutlu ve açık

Gaziantep 36 derece

Parçalı ve az bulutlu

Siirt 37 derece

Az bulutlu ve açık

Şanlıurfa 38 derece

Az bulutlu ve açık

Yorumlar (0)