Meteoroloji uyardı! Yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdun bazı bölgelerinde etkili olacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa karşı uyarıda bulundu. İki bölgede rüzgarın kuvvetli eseceği kaydedildi. 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü itibarıyla yurt genelinde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıklarını aktardık.

YAŞAM 03.07.2024, 08:16 Hakan Öksüz
Meteoroloji uyardı! Yağış ve kuvvetli rüzgara dikkat

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurdun bazı kesimlerinde yağış bekleniyor. Doğu Karadeniz'in denizden uzak bölgeleri, İç Anadolu’nun kuzeybatı kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bu illerde de yağış var

İstanbul'un batısı, Van, Trakya, Afyonkarahisar, Bitlis, Muş, Burdur, Kütahya, Bolu, Isparta ve Bilecik'te de gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı öngörülüyor. Yurdun iç, kuzey ve doğu bölgeleri yer yer çok bulutlu olacak.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Ege'nin iç bölgeleri ile İç Anadolu’nun kuzeybatısı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden esecek kuvvetli rüzgara (40-60 km/saat) karşı uyarı yapıldı.

Kuvvetli rüzgardan dolayı direk ve ağaç devrilmesi gibi olumsuzlukların yaşanabileceği kaydedildi.

Yurt genelinde beklenen hava sıcaklıkları

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Yurdun kuzey ve iç bölgelerinde hava sıcaklığı 2 ila 4 derece yükselecek.

İstanbul 34, Ankara 36, İzmir 33, Antalya 32, Adana 35, Şanlıurfa 37, Sivas 32, Trabzon 27, Ardahan 21, Muş 30 ve Hakkari 28 derece olacak.

Yorumlar (0)