Meteoroloji bölge bölge uyardı: İşte gök gürültülü sağanak beklenen iller

Meteoroloji’de yapılan uyarıda, Edirne, Kırklareli, Afyonkarahisar, Antalya, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Sivas, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum, Ankara, Çanakkale, Balıkesir ve Bursa'da sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği kaydedildi.

YAŞAM 06.06.2024, 08:31 06.06.2024, 08:38 Şeyda Gül
Meteoroloji bölge bölge uyardı: İşte gök gürültülü sağanak beklenen iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 6 Haziran Perşembe gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinin az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Trakya, Marmara'nın güneyi, İç Ege, Akdeniz ve Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun parçalı bulutlu olması bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli, Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Bolu, Karabük, Sivas, Kastamonu, Çorum, Ankara'nın kuzey ve batı çevreleri, Konya'nın batı kesimleri, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in batısı, Bursa'nın doğusu, Antalya, Rize'nin iç kesimleri ve Erzurum'un kuzey çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı

Önemli bir değişiklik beklenmediği kaydedilen hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyredeceği öngörülüyor.

Rüzgar

Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Yorumlar (0)