İzmir’de katliam gibi patlama: 5 ölü, 63 yaralı

İzmir'in Torbalı ilçesinde meydana gelen patlamada sanayi tipi tüpün neden olduğu olayda 5 kişi hayatını kaybederken, 63 kişi yaralandı. Patlama sonucunda 7'si ağır olmak üzere 9 binada hasar meydana geldi.

YAŞAM 30.06.2024, 17:04 01.07.2024, 00:17 Melina Ay
İzmir’de katliam gibi patlama: 5 ölü, 63 yaralı

İzmir'in Torbalı ilçesinde bir binanın zemin katında meydana gelen patlamada sanayi tipi tüpten kaynaklanan patlamada 5 kişi hayatını kaybetti, 63 kişi ise yaralandı.

Facia, 7'si ağır olmak üzere toplam 9 binada maddi hasara yol açtı. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatılırken, 2 Cumhuriyet savcısı bu durumu araştırmakla görevlendirildi. Aynı zamanda, patlamaya sebep olan sanayi tüpünü değiştiren kişi ise gözaltına alındı.

5 kişi hayatını kaybetti

İzmir’in Torbalı ilçesinde bir binanın zemin katında saat 15.00 sıralarında meydana gelen patlama sonucunda 5 kişi hayatını kaybederken, 63 kişi de yaralandı. Yaralılar farklı hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yangın kısa sürede kontrol altına alındı

Patlama, caddenin savaş alanına dönüşmesine sebep oldu. Vatandaşların ilk müdahalesiyle yaralılara yardım edilirken, AFAD ve sağlık ekipleri de olay yerine sevk edilerek enkaza müdahale etti.

Alevlerin yükseldiği iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı.

9 bina hasar gördü

Patlamanın etkisiyle çevrede bulunan binalarda da hasar meydana geldi. İzmir Valisi Süleyman Elban, çevredeki binalarda oluşan hasar sebebiyle vatandaşların güvenliği için tedbirler alındığını açıkladı.

Toplamda 9 binanın hasar gördüğü belirtilirken ilk değerlendirmelere göre taşıyıcı kolonlarda ciddi sıkıntı olmadığı ve çökme riskinin bulunmadığı belirtildi.

Müfettiş görevlendirildi

Olayın ihmal mi yoksa başka bir neden mi kaynaklandığı araştırılırken, 2 Cumhuriyet savcısı da Torbalı'daki patlamayla ilgili soruşturma başlattı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, adli sürecin titizlikle yürütüleceğini belirtirken, Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ise Bakanlık müfettişlerinin inceleme yapacağını aktardı.

Psikososyal destek verilecek

Patlamadan etkilenenler ve ailelerine yönelik psikososyal destek çalışmaları da hızla başlatıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.

Kurtulmuş’tan taziye mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İzmir'in Torbalı ilçesinde bir restoranda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlar için taziye mesajı yayımladı.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, patlamada hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi. Yaralılara ise acil şifalar dileyen Kurtulmuş, “İzmirli hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)