Gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 Haziran 2024 Cuma günü itibarıyla yurt genelinde beklenen hava durumuna ilişkin tahminlerini paylaştı. Gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar beklenen bölgeler sıralandı. İşte yurt genelinde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları...

YAŞAM 28.06.2024, 08:17 Hakan Öksüz
Gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre bugün yurdun iç kesimleri ve kuzeyinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Bazı bölgelerde ise sağanak yağış, etkisini gösterecek.

Bu bölgelerde yerel sağanak var

Öğle saatleri itibarıyla Doğu Karadeniz'in yüksek bölgeleri, Ankara'nın kuzeyi ile batısı, Eskişehir, Isparta, Afyonkarahisar ve Kütahya'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık olacak.

Kuvvetli rüzgar beklenen bölgelere uyarı

Rüzgar çoğunlukla kuzeyden ara sıra orta kuvvette esecek. Ege'nin kuzeyi ile Marmara'da rüzgarın kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle yaşanabilecek ağaç ve direk devrilmesi ile trafikte aksama gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Yurt genelinde beklenen hava sıcaklıkları

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Yurdun batı, iç ve güneyinde hava sıcaklığı mevsim normallerinden yüksek seyredecek.

İstanbul 29, Ankara 33, İzmir 33, Muğla 37, Antalya 31, Adana 35, Sivas 29, Samsun 28, Trabzon 26, Iğdır 32 ve Hakkari 30 derece olacak.

Yorumlar (0)