Çok kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yurdun bazı bölgelerinde beklenen çok kuvvetli gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli rüzgara karşı uyardı. 26 Haziran 2024 Çarşamba günü itibarıyla yurt genelinde beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklıkları haberde.

YAŞAM 26.06.2024, 08:14 Hakan Öksüz
Çok kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı!

Meteoroloji'den gelen son değerlendirmelere göre yurdun doğusu, kuzeyi ve Akdeniz'in iç bölgeleri yer yer çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Hakkari, Sinop, Van’ın doğu kesimleri ile Tokat'ta gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer yerlerde hava açık ve az bulutlu olacak.

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler

Kuvvetli yağışın etkili olacağı bölgeler için uyarı yapıldı. Rize, Artvin kıyılarında ve Giresun'da yağışların çok kuvvetli olması bekleniyor. Trabzon ve Ordu dolaylarında ise yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların su baskını, sel ve ulaşımda aksamalara sebep olabileceği kaydedildi.

Çatı uçması riski var

Rüzgar çoğunlukla kuzeyden, ara sıra orta kuvvette esecek. Kuzey Ege'nin kıyı kesimleri, Doğu Anadolu ve Marmara'da rüzgarın kuzeyden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği öngörülüyor. Bu bölgelerde ağaç devrilmesi ve çatı uçması gibi olumsuzlukların görülebileceği uyarısı yapıldı.

Yurt genelinde beklenen hava sıcaklıkları

Yurdun iç bölgelerinde ve kuzeyde hava sıcaklıkları düşecek. Diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Hava sıcaklığı, mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek.

Yorumlar (0)