Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklediği ifade edildi. Açıklamada, Marmara ve Kuzey Ege’de bulunanlar için kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

YAŞAM 21.06.2024, 09:58 Şeyda Gül
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Haziran Cuma gününe ilişkin hava tahmin raporu yayımlandı. Buna göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimleri ile zamanla güneybatı kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Tokat, Kars, Ardahan, Sinop, Iğdır ve Hakkari çevreleri, Denizli’nin güney, Muğla’nın iç kesimleri ile Antalya’nın batısının iç kesimlerinde ise yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ülkenin diğer yerlerindeyse az bulutlu ve açık bir hava görülecek.

Hava sıcaklığı

Ülke genelinde önemli bir değişiklik beklenmeyen hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörülüyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın ise genellikle kuzey, Akdeniz'de güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), yüksek kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklenen rüzgara ilişkin yapılan uyarıda, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

Yorumlar (0)