Bayramda havalar nasıl olacak? Nerelerde yağış bekleniyor?

Ramazan Bayramı tatili başladı ve 9 gün sürecek. Batı bölgelerinde sıcaklıklar nisan ayı ortalamasına düşerken, Doğu bölgelerinde yağışlar artıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bayram tatili boyunca ülke genelinde yer yer sağanak yağışların beklendiğini söyleyerek, sürücüleri uyardı. İstanbul, Ankara ve diğer illerde beklenen hava durumu da merak konusu oldu.

YAŞAM 06.04.2024, 12:48 Melina Ay
Bayramda havalar nasıl olacak? Nerelerde yağış bekleniyor?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkenin güney ve batı kesimlerinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Bakan Mehmet Özhaseki, bayram tatili süresince ülke genelinde yer yer sağanak yağışların olabileceğini belirterek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

“Sağanak yağışların olacağı tahmin ediliyor”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, hafta sonundan itibaren ülkenin serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceğini belirtti.

Bayram tatili süresince araç kullanıcak sürücülere uyarıda bulunan Özhaseki, "Hava sıcaklıklarının hafta boyunca genellikle mevsim normalleri civarında ve bazı bölgelerde altında seyredeceği, 9 günlük tatil süresince ülkemizin çeşitli bölgelerinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı tahmin edilmektedir" dedi.

Yağış beklenen iller

Pazar İstanbul ve Bursa'da yağmur geçişleri var, hava rüzgarlı ve soğuyor. Ankara'da sıcaklık biraz daha düşüyor, İzmir'de çok sert esen karayel gölgede üşütüyor. İstanbul 19, Ankara 18, İzmir 25, Bursa 19 derece. Antalya parçalı bulutlu 26 derece, deniz suyu sıcaklığı Kemer'de 22, Alanya'da 19 derece.

Marmara ve İç Anadolu Bölgesi

Marmara bölgesinde pazar günü hava yağmurlu ve rüzgar sert eserken, sıcaklıklar düşük seyrediyor. Edirne'de 23, Kocaeli'de 17, Çanakkale'de ise 20 derece ölçüldü. Pazartesi günü yağışlar kesilse de hava yine serin olacak.

İç Anadolu'da ise Konya-Kayseri civarında güneşli bir hava hakimken, Eskişehir çevresinde bulutlu bir hava görülüyor. Sıcaklıklar Eskişehir ve Konya'da 16, Kayseri'de 18, Sivas'ta ise 15 derece olarak ölçüldü. Rüzgarın Sivas, Kayseri ve Niğde çevresinde daha kuvvetli esmesi bekleniyor.

Ege ve Akdeniz Bölgesi

Ege bölgesinde karayel hala oldukça sert esiyor ve gölgede hava serinlemiş durumda. Manisa, Denizli ve Kütahya'da kısa süreli yağışlar görülüyor.

Sahil bölgelerinde hava kapalı gözüküyor. Manisa'da 24, Muğla'da 22, Afyonkarahisar'da 15, Bodrum'da ise 24 derece ölçüldü. Bölgedeki deniz suyu sıcaklığı ise 19 derece.

Akdeniz'de ise Adana, Hatay ve Kahramanmaraş'ta yağmur geçişleri devam ediyor. Adana'da 25, Kahramanmaraş'ta 22, Isparta'da ise 18 derece ölçüldü. Lefkoşa ve Girne'de bulutluluk artıyor ve pazartesi günü yağışlı bir hava bekleniyor.

Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Bölgesi

Pazar günü Karadeniz'de yağışlar öncelikle Bolu'da, pazartesi günü ise Doğu Karadeniz'de kısa süreli olarak bekleniyor. Diğer şehirlerde hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Poyraz rüzgarı ise Zonguldak-Samsun sahilleri boyunca çok sert esecek. Sıcaklıklar Bolu ve Samsun'da 17, Trabzon'da ise 15 derece olarak ölçüldü.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise Gaziantep ve Erzurum çevresinde 3 gün daha yağış bekleniyor. Sıcaklıklar Erzurum'da 13, Malatya'da 17, Gaziantep'te 22, Şanlıurfa'da 24 ve Diyarbakır'da 20 derece olarak ölçüldü.

Bayramın ilk günü hava nasıl olacak?

Bayramın ilk günü günün en yüksek sıcaklık değerleri ise Ankara'da 23, İstanbul'da 20, İzmir ve Antalya'da 25, Adana'da 26, Samsun'da 17, Diyarbakır'da 19 derece civarında seyredecek.

Yorumlar (0)