Bacağını kaybetti umudunu kaybetmedi!

Hatay'da eşi ve çocuğuyla enkaz altında kalan Ali Şabanoğlu, 52 saat sonra kurtarıldı. Felaketin ardından bacağı ampute edildi, ancak 23 yıldır sürdürdüğü mesleğine protez bacakla geri dönerek hayata yeniden başladı.

YAŞAM 27.06.2024, 09:49 Melina Ay
Bacağını kaybetti umudunu kaybetmedi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımı yaşayan Hatay'da, yaklaşık 25 bin kişi hayatını kaybetti. Depremin en çok etkilediği bu kentte, birçok insan enkaz altında uzuvlarını kaybetti. 6 Şubat depremlerinde sol bacağını kaybeden Ali Şabanoğlu (36), depreme Defne ilçesi Çekmece Mahallesi'nde yakalandı. Eşi ve oğluyla enkaz altında kalan Şabanoğlu, yemek masasının altında bir yaşam alanı oluşturarak hayatta kaldı. Enkazdan 52 saat sonra kurtarılan Şabanoğlu'nun sol bacağı ampute edildi ve protez bacak takıldı. Bir yıl süren tedavi sürecinin ardından Şabanoğlu, Hatay'a dönerek 2001'den beri sürdürdüğü perde işine devam etti. Perde imalatını kendisi yapan Şabanoğlu, konteyner ve evlere satış yapıyor. Ortalama 3 metre tül ve güneşlik içeren perdeleri bin 200 TL'ye satıyor. Depremde evi ve iş yeri yıkılan Şabanoğlu, yaşadığı acıları unutmak için severek yaptığı işine odaklanıyor.


“Bir yıl tedavi gördüm”

Yaklaşık 3 gün sonra enkazdan kurtulan Şabanoğlu o anları şu şekilde aktardı:

“Deprem anında evdeydim, girişte yakalandım. Mutfaktaki yemek masasının altında bir yaşam alanı oluşturdum. Eşim ve oğlum salonda yakalandı ama 2-3 saat içinde kurtarıldılar. Ben kötü bir yerde sıkıştığım için iki gün sürdü. 6 Şubat depreminde 45 saat enkazda kaldım, ardından 7 saat süren kurtarma çalışmasıyla çıkarıldım, toplamda 52 saat enkaz altındaydım. Hastanede bacağım ampute edildi ve tedavi sürecim başladı. Bir yıl tedavi gördükten sonra Hatay'a döndüm”

“Yoğun çalıştığım zamanlar protezimi unutturuyor”

23 yıldır perde işiyle uğraşan Şabanoğlu, tedavi sürecinden sonra işini yapmak için sabırsızlandığını söyledi. Şabanoğlu, işine dönmek istediğini ama bunun için zorlanıp zorlanmayacağını görmek için kendisini denediğini söyleyerek, “Denedim oluyor. Ondan sonra da işime devam ettim. Burada kendi imkanlarıyla ev yapanlara konteyner kentlere perde yapmak isteyenler ve yerinde dönüşüm yapanlara elimizden geldiğince uygun fiyat verip onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şehir dışından isteyenler de oluyor. Genelde Mersin, İstanbul, Antalya'ya iş yerine başladıktan sonra, işime başladıktan sonra gönderim yaptım. Psikolojik olarak kendimi çok rahat hissediyorum. Özellikle yoğun çalıştığım zaman bacağımda protez olduğunu unutuyorum. Depremde yaşadıklarımızı, bacağımın ampute edilmesini ve yaşanan acıları unutmak için kendimi işe veriyorum” dedi.

Yorumlar (0)