Antalya resmen yanıyor! Araçlar 48 dereceyi gösterdi

Ülke genelinde aşırı sıcaklar devam ederken Antalya'da araçlarda 48 dereceler görüldü. Denizler doldu taştı.

YAŞAM 30.06.2024, 18:44 01.07.2024, 12:34 Buse Önder
Antalya resmen yanıyor! Araçlar 48 dereceyi gösterdi

Antalya'da sıcaklık bugün 36 derece olarak ölçüldü. Nem oranı ise yüzde 50 seviyesinde. Bu yüksek sıcaklık ve nemden bunalan birçok vatandaş, denize girerek serinlemeye çalıştı. Ancak bazı vatandaşlar deniz suyunun da beklenenden sıcak olduğunu belirterek havanın sıcaklığından şikayet etti.

Nem oranı yüzde 50 kaydedildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kent merkezinde en yüksek sıcaklık 36 derece, nem oranı yüzde 50 olarak kaydedildi. Araç termometreleri ise 48 dereceyi gösterdi. Rüzgarın saatte 19 kilometre hızla kuzeyden estiği Antalya'da, hissedilen sıcaklık 41 dereceye kadar çıktı.

Bunaltıcı sıcaklıkta serinlemek isteyenler, 30 derece sıcaklığındaki denize akın etti. Özellikle Konyaaltı Sahili'nde yoğunluk yaşandı. Bazı cesur vatandaşlar, sahile yakın kayalıklardan atlayarak denizde yüzmeyi tercih etti.

‘Deniz suyu serinletmiyor’

Ankara’dan tatil için Antalya'ya gelen Ömer Tunçer, yüksek nem oranı sebebiyle sıcaklığın daha yoğun hissedildiğini vurguladı. Sahilde şemsiyelerinin olmaması durumunda çok zorlanacaklarını belirten Tunçer, denize yakın olduğunda serinlediklerini ancak iç kesimlerde sıcaklığın daha fazla hissedildiğini dile getirdi.

Üniversite öğrencisi Şeyma Yılmaz ise deniz suyunun yüksek sıcaklığının serinlemeyi engellediğini söyleyerek, sahil bölgesindeki duşların daha ferahlatıcı olduğunu ifade etti.

Antalya'da sıcak ve nemli hava önümüzdeki çarşamba gününe kadar devam edecek. Ancak çarşamba gününden itibaren sıcaklığın 3 ila 6 derece azalması bekleniyor.

Yorumlar (0)