Ankara'da köpek dehşeti: 10 yaşındaki çocuğu parçaladılar

Başıboş köpeklerin gezdiği mahallede, ilkokul öğrencisi köpeklerin saldırısına uğradı. Çocuğun durumu ciddiyetini koruyor.

YAŞAM 07.12.2023, 16:18 08.12.2023, 09:26 Buse Önder
Ankara'da köpek dehşeti: 10 yaşındaki çocuğu parçaladılar

Ankara'nın Keçiören İlçesi'nde, başıboş köpeklerin bölgede yaşayan halkı tedirgin ettiği yönünde iddialar vardı. Bu şikayetler devam ederken mahallede dehşet verici bir olay yaşandı. Sabah saatlerinde okula gitmek için evinden çıkan 4. sınıf öğrencisi T. Y., sürü halinde gezen saldırgan köpeklerin hedefi oldu. Çocuğu boş arazide sürükleyen köpekler, mahalle sakinlerinin büyük çabaları sonucunda kurtarıldı.

Başıboş köpekler mahallede tedirginlik yaratıyor

Olaya tanıklık eden Mehmet Dafdaf, balkonundan köpeklerin çocuğa saldırdığını görerek hemen yardıma koştu. Dafdaf, "Balkonda köpekleri gördüm önce oyun oynuyorlar zannettim, bir baktım ortalarında çocuk var. Hemen aşağıya indim komşumun arabasına bindim. Gittiğimde çocuğu parçalamışlardı zaten. Ambulansı ve polisi aradım. Çocuğu paramparça etmişler, resmen yediler çocuğu" şeklinde konuştu.

Olay yerine toplanan mahalle sakinleri, başıboş köpeklerin neden olduğu tehlikeye dikkat çekerek çözüm talep etti. Mahalle sakini Dicle Ergen, "Her taşın dibinde bir köpek var. Buna çok acil bir şekilde çözüm bulunması gerekiyor" dedi.

“Korkudan dışarı çıkamıyorum”

Bu olayın ardından sürü halinde gezen köpeklerin ortaokul öğrencisi Barış Karaağaç'ı da daha önce kovaladıkları ortaya çıktı. Karaağaç, "Parçalayacaklardı beni korkudan binanın içine saklandım. Biz çok tedirginiz, okulun bahçe duvarından içeriye atlıyor köpekler, ısıracak diye çok korkuyorum sınıftan çıkamıyorum" ifadelerini kullandı.

Korkunç saldırı sonrasında Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım biriminde tedavi altına alınan T. Y.'nin sağlık durumu ise ciddiyetini koruyor.

Yorumlar (0)