Adana Kozan'daki depremde yamaçtan kopan kaya parçası bir eve zarar verdi

Adana'nın Kozan ilçesinde bugün saat 08.44'te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem sırasında yamaçtan kopan kaya parçası bir evde hasara neden oldu.

YAŞAM 25.07.2023, 10:35 25.07.2023, 18:16
Adana Kozan'daki depremde yamaçtan kopan kaya parçası bir eve zarar verdi

Deprem nedeni ile kayalıklardan kopan kaya parçalarının Kozan-Feke kara yoluna devrilmesi sonucu yol trafiğe kapandı. İlçenin bazı kesimlerinde de sarsıntının hemen sonrasında toz bulutu meydana geldi.

Dağdan kopan kaya parçası bir eve isabet etti

Kabaktepe Mahallesi'nde ise dağdan koparak yuvarlanan bir kaya parçası Adem Yüksek'e ait müstakil eve zarar verdi. Hasar meydana gelen evde şans eseri kimsenin olmadığı öğrenildi.

Adana ve çevre illerde de hissedilen deprem anında ev ve işe yerlerindeki vatandaşlar, kendilerini sokağa attı. O anlar ise çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.

Mersin ve Osmaniye’de olumsuzluk yok

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, "Deprem ile ilgili olarak şimdiye kadar Osmaniye ilimizde herhangi bir olumsuz durum yoktur. Tarama çalışmalarımız devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan da Adana Kozan’da meydana gelen depremin Mersin’de de hissedildiğini belirterek, kentte herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığını bildirdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından internet sitesinde paylaşılan bilgiye göre, merkez üssü Adana Kozan olan 5,5 büyüklüğünde bir deprem kaydedilmiş, depremin 11,27 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenmişti.

Yorumlar (0)