8 il için sarı alarm! Kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor

Meteoroloji'nin son uyarılarına göre bugün yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve rüzgar bekleniyor. 8 il için sarı kodlu uyarı verildi. 2 Temmuz 2024 Salı günü itibarıyla yurt genelinde beklenen hava sıcaklığı değerleri de paylaşıldı.

YAŞAM 02.07.2024, 08:41 02.07.2024, 18:26 Hakan Öksüz
8 il için sarı alarm! Kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Temmuz 2024 Salı günü itibarıyla Samsun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars ve Erzurum için sarı kodlu uyarı verdi.

Bugün Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğu ve kuzey kesimleri ile Ordu dolaylarında gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler

Bazı illerde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Trabzon ile Rize'nin denizden uzak kesimleri, Ardahan, Artvin, Giresun, Ordu, Kars ve Erzurum dolaylarında yağışların kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Kuvvetli yağışlarla birlikte heyelan, su baskını, yerel dolu yağışı ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

İki bölgeye kuvvetli rüzgar uyarısı

Yurdun büyük kısmında rüzgarın kuzeyli yönlerden, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu’nun batısı ile İç Anadolu'nun doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarların eseceği öngörülüyor. 

Yurt genelinde beklenen hava sıcaklığı değerleri

Peki yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak? Yurdun batısında hava sıcaklığı mevsim normallerinden 3 ila 6 derece yüksek olacak. 

Bugün İstanbul 32, Ankara 32, İzmir 36, Antalya 36, Hatay 33, Şanlıurfa 36, Sivas 28, Samsun 31, Trabzon 26 ve Iğdır 28 derece olacak.

Yorumlar (0)