10 il için sarı kod! Kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni ayın ve haftanın ilk günü itibarıyla 10 iç için sarı kodlu uyarı verdi. Kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar beklenen bölgeler sıralandı. Yurt genelinde beklenen hava sıcaklığı değerleri de paylaşıldı. 1 Temmuz 2024 Pazartesi gününe ilişkin hava durumu raporu haberde.

YAŞAM 01.07.2024, 08:16 Hakan Öksüz
10 il için sarı kod! Kuvvetli yağış ve rüzgar bekleniyor

Meteoroloji, 1 Temmuz 2024 Pazartesi itibarıyla Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Manisa, İzmir ve Aydın için sarı kodlu uyarı verdi. Kuvvetli yağış beklenen bölgeler sıralandı.

Yağış beklenen bölgeler

Bugün Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile kuzeyi, Batman, Diyarbakır, Sivas, Tokat, Ordu ve Kayseri'de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yurdun doğu, kuzey ve iç kesimleri ise parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Bu illerde kuvvetli yağış var

Doğu Karadeniz, Ordu, Ardahan, Kars, Erzurum ve Erzincan'da ise yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli sağanak nedeniyle yaşanabilecek yerel dolu yağışı, su baskını, sel, heyelan, kuvvetli rüzgâr ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Kuvvetli rüzgar beklenen bölgeler

Rüzgarın öğle saatleri itibarıyla Güneydoğu Anadolu ile Akdeniz'in kıyı kesimlerinde güneyden ara sıra orta kuvvette eseceği belirtildi. Marmara’nın güney kesimleri, Ege kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu ile güneyi, Doğu Anadolu’nun batısı ve Orta Karadeniz'de rüzgar kuzeyden kuvvetli esecek. Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerimde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği öngörülüyor.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Yurt genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinde, batıda ise normal değerlerden 3 ila 6 derece yüksek seyredecek. İstanbul 32, Ankara 32, İzmir 37, Antalya 39, Hatay 32, Şanlıurfa 37, Sivas 25, Trabzon 26, Iğdır 30 derece olacak.

Yorumlar (0)