Volkan Demirel'den EURO 2024 ve Montella sözleri

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'teki şansına dair yorum yapan teknik direktör Volkan Demirel, milli takım teknik direktörü Montella için de övgü dolu ifadeler kullandı.

SPOR 05.06.2024, 13:56 06.06.2024, 09:27 Şeyda Gül
Volkan Demirel'den EURO 2024 ve Montella sözleri

Teknik direktör Volkan Demirel, A Milli Futbol Takımı ile birlikte İtalya'da bulunuyor. Ay-yıldızlı ekibin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) en az çeyrek final oynayabileceğine inandığını söyleyen Demirel, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na da değindi. İtalya ile birlikte düzenlenecek 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye'nin futbol elçisi de olan Volkan Demirel, Çok heyecanlıyız. 2008 Avrupa Şampiyonası’nda çok güzel duygular yaşadık” şeklinde konuştu.

Montella'yı çok takdir ediyorum

EURO 2024'e ülkemiz adına çok umutlu baktığını kaydeden Demirel, çünkü kendisinin oynadığı dönemle şu anki dönem arasında çok büyük fark olduğunu söyledi. Daha çok yurt dışı tecrübesi olan, daha genç ama daha genç olmasına rağmen sahadaki olgunluğuyla hareket eden bir takıma sahip olunduğunu anlatan Demirel, teknik direktör Montella’yı da çok takdir ettiğini vurguladı. “Hem Adana Demirspor'da hem de milli takımda yaptığı organizasyon başarılı. Milli takımımız adına iyi geçeceğini düşündüğüm bir turnuva olacak” diyen Demirel, gruptan çıkacaklarına kesin gözüyle baktığını dile getirdi. Ama bu eleme maçlarında skorun belli olmayacağını kaydeden Demirel Demirel, karşınızdaki rakip kim olursa olsun o anki şartlarla günün imkanları size skor getirdiğini aktardı. Bu anlamda milli takımın en azından çeyrek veya yarı final göreceğini hayal ettiğini ve umduğunu söyleyen Demirel, “İnşallah da düşündüklerimizi gerçekleştiririz, Hem ülke olarak hem futbol olarak buna ihtiyacımız var. Eminim ki tüm Türkiye birlik olup, bizim enerjimizle, takımımızın da oyunuyla Avrupa’da güzel bir ses getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Çok kaliteli bir kadroya sahibiz

Milli takım aday kadrosunu da değerlendiren Demirel, genç ama yetenek ve Avrupa tecrübesi olarak çok kaliteli bir kadroya sahip olunduğunu açıkladı. “Biz oynarken çok aidiyet duygularına sahip insanlardık. Bu bayrağı, bu ülkeyi her zaman aklımızın en uç seviyesine taşıdık ve öyle mücadele ettik” diyen Demirel, bu kalitenin yanında, bu aidiyet duygusu ile mücadele edilirse kupaya bile bir elle dokunabileceklerini vurguladı. Tamamen bu tarz kısa şampiyonalarda günlük performansların, günlük yaşanabileceklerin skorları yansıttığını belirten Demirel, “Öyle bir mutluluğa hasret kaldığımız için ben çok istiyorum. İnşallah bu sene istediklerimize kavuşacağız” dedi.

Jose Mourinho yorumu: Çok büyük bir isim

Portekizli Jose Mourinho'nun sarı-lacivertli takımda teknik direktörlüğe getirilmesi hakkında da yorum yapan Demirel, isim olarak çok büyük bir isim olduğunu söyledi. En ufak bir çocuğa bile sorsanız Mourinho ismini herkesin bildiğini anlatan Demirel, tabii ki Türkiye’de bunun karşılığı reklam olarak çok büyük ama lig başlamadan, bu süreci görmeden yorum yapmak çok yanlış olacağını aktardı. “İnşallah başarılı olur. Mourinho’nun gelmesine insanlar mutlu oluyor çünkü herkes bir başarı, bir hedef bekliyor. Bu hedefe götürülebilecek bir isim mi? Evet. Ama Türkiye, şartlar” diyen Demirel, ismin ne olursa olsun doğru planlamayla hareket edilirse zaten başarının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Demirel, “İnşallah düşündükleri gibi bir sezon olur” değerlendirmesinde bulundu.

Kendime biraz zaman vermek istiyorum

Geride kalan sezon bitmeden Atakaş Hatayspor'dan ayrılan Demirel, yeni dönem için planları konusunda konuştu. “Şu an için plan yok. Çok zor bir dönemden geçtim. Elimden geldiği kadarıyla Hatay'ı bir yerlere taşımaya çalıştım. O yüzden gönlüm çok rahat. Ligde de kalabildiler” diyen Demirel, zaten her zaman kalacaklarını düşündüğünü vurguladı. Ama tabii ki sonuç almadan bunu göremediklerini dile getiren Demirel, 1 ay önce ayrıldığını ama orada çok güzel duygular biriktirdiğini söyledi. O yüzden onlarla gurur duyduğunu ifade eden Demirel, bütün zorluklara rağmen ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını ve bir gün bile şikayet etmediklerini söyledi. “Bence bu sezon gönüllerin şampiyonu Hatayspor’dur. Ben de artık bir tecrübe edindim” diyen Demirel, yaşanmışlıkları hafızaya alıp, kaydettiklerini belirtti. Kendine biraz zaman vermek istediğin, ve çok yorulduğunu anlatan Demirel, “Bu zamandan sonra da en doğru, en hayırlı yerde başlamak için çalışmalara devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)