Türkiye'nin Avusturya maçı kadrosu nasıl olacak?

Türkiye, EURO 2024 son 16 turunda yarın Avusturya ile karşılaşacak. Kritik maç öncesi teknik direktör Vincenzo Montella'nın ilk 11 tercihi merak ediliyor. Avusturya maçında taktik değişikliğe gitmesi beklenen İtalyan hocanın, Cenk Tosun ya da Semih Kılıçsoy'u ilk 11'de başlatabileceği düşünülüyor.

SPOR 01.07.2024, 12:21 02.07.2024, 08:51 Hakan Öksüz
Türkiye'nin Avusturya maçı kadrosu nasıl olacak?

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmek için yarın Avusturya ile karşılaşacak. Son 16 turunda yarın saat 22.00'de başlayacak Avusturya-Türkiye maçı öncesi milli takımın ilk 11'i merak konusu oldu.

Cenk Tosun'un golü, forvetsiz sistemi sorgulattı

Çekya maçına 4-6-0 sistemiyle çıkan teknik direktör Vincenzo Montella, inadını kırarak forvet Cenk Tosun'u sahaya sürmüş, Barış Alper Yılmaz'ı sağ açığa çekmişti. Cenk Tosun'un galibiyet golüyle Çekya'yı 2-1 yenen milli takım, grubu 6 puanla bitirerek son 16 turuna yükseldi.

Turnuva boyunca forvetsiz oynayan İtalyan hocanın taktik anlayışı, eleştiri konusu oldu. Rakibe agresif baskı yaparak kendi yarı sahasından çıkmasını engelleyen Avusturya karşısında forvetsiz sistemin felakete sebep olabileceği konuşuluyor. 

Avusturya maçında Cenk Tosun sahada mı?

Pres yapması beklenen Avusturya'nın defansının arkasına atılacak toplarla gol bulunabileceği, bunun için sahaya forvetle çıkmak gerektiği söyleniyor. Bunun için Cenk Tosun'un bu kez ilk 11'de sahaya sürülebileceği öne sürülüyor.

İtalyan hocanın Avusturya maçına nasıl bir ilk 11 ile çıkacağı merak ediliyor. Barış Alper'in sağ kanatta, Arda Güler'in forvet arkasında, Cenk Tosun'un ise ileri uçta oynayabileceği düşünülüyor. 

Semih Kılıçsoy'a forma şansı doğabilir

Montella'nın santrfor tercihi merak konusu oldu. Her ne kadar Çekya maçında gol atsa da formsuz olan Cenk Tosun'un ilk 11'e alınmayacağı, Semih Kılıçsoy'un sürpriz şekilde kadroya alınabileceği belirtiliyor.

İsmail Yüksek ile Kaan Ayhan yan yana oynayabilir

Hakan Çalhanoğlu'nun cezalı olması, Montella'yı kara kara düşündürüyor. Takım oyunu ve yoğun presi ile dikkat çeken Avusturya'ya karşı orta sahayı güçlü tutmak isteyen İtalyan hocanın, İsmail Yüksek ile Kaan Ayhan'ı yan yana oynatabileceği belirtildi.

Yorumlar (0)