Türkiye ilk maçına çıkıyor: Kritik mücadele öncesi ilk 11'ler belli oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'ndaki ilk maçında bu akşam Gürcistan ile karşılaşacak. İlk galibiyetini almak ve gruplara iyi bir başlangıç yapmak isteyen Milli Takım, sahaya 3 puan hedefiyle çıkacak. Maçın ilk 11'leri ve yayın bilgileri de belli oldu. Peki, Türkiye-Gürcistan maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda canlı yayınlanacak? İşte detaylar…

SPOR 18.06.2024, 19:05 Buse Önder
Türkiye ilk maçına çıkıyor: Kritik mücadele öncesi ilk 11'ler belli oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'ndaki ilk maçında Gürcistan ile mücadele edecek. Bu kritik karşılaşmada, Milli Takımımız sahadan galibiyetle ayrılmak için sahaya çıkacak. İşte Türkiye-Gürcistan milli maçına dair tüm detaylar…

Maç hangi kanalda yayınlanacak?

Türkiye ile Gürcistan arasındaki bu önemli karşılaşma, BVB Dortmund Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak. Mücadele, TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

İlk 11'ler

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz

Gürcistan: Mamardashvili, Kverkvelia, Kashia, Dvali, Kakabadze, Mekvabishvili, Kochorashvili, Chakvetadze, Tsitaishvili, Kvaratskhelia, Mikautadze

Milli takım galibiyet istiyor

A Milli Takım, Gürcistan karşısında turnuvaya galibiyetle başlamak istiyor. Teknik direktör ve oyuncular, zorlu mücadele öncesinde oldukça hırslı ve kararlı görünüyorlar. Ay-yıldızlı ekip, sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak.

F Grubu'nun diğer maçında Portekiz ile Çekya karşı karşıya gelecek. Bu mücadele Leipzig'de oynanacak ve TSİ 22.00'de başlayacak.

Hakem kadrosu

Türkiye-Gürcistan maçında, Arjantinli hakem Facundo Tello düdük çalacak. Tello'nun yardımcıları ise aynı ülkeden Gabriel Chade ve Ezequiel Brailovsky olacak. Dördüncü hakemlik görevini Litvanya Futbol Federasyonu'ndan Donatas Rumsas üstlenecek. VAR hakemi olarak ise İspanyol Alejandro Hernandez görev yapacak.

İrfan Kahveci olmayacak

A Milli Takım'da sakatlığı devam eden İrfan Can Kahveci, bu maçta forma giyemeyecek. İsmail Yüksek'in durumu ise maç günü netlik kazanacak.

Türkiye'nin EURO 2024 kadrosu

Milli Takım'ın EURO 2024 kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

Kaleciler: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli), Samet Akaydın (Panathinaikos)

Orta Saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Forvet: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Bertuğ Yıldırım (Rennes), Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yusuf Yazıcı (Lille)

Yorumlar (0)