Türkiye için gruptan çıkma ihtimalleri, muhtemel rakipler

A Milli Futbol Takımı EURO 2024 F Grubu son maçında yarın Çekya ile karşılaşacak. Son 16 turuna yükselmek için Çekya maçında Türkiye'ye beraberlik yetiyor. Peki Çekya maçı öncesi Türkiye'nin gruptan çıkması kesinleşebilir mi? Grubu ikinci ya da üçüncü sırada bitirirsek hangi takımlarla eşleşeceğiz?

SPOR 25.06.2024, 11:04 25.06.2024, 11:22 Hakan Öksüz
Türkiye için gruptan çıkma ihtimalleri, muhtemel rakipler

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda grup aşamalarının son son maçları yapılıyor. EURO 2024'te A Grubu'ndaki Macaristan'ın eksi 3 averajla 3 puanda kalması ve B Grubu'nda Hırvatistan'ın 2 puanla grubu 3. sırada tamamlaması nedeniyle Türkiye'nin gruptan çıkma şansı arttı.

Çekya maçında Türkiye'ye beraberlik yetiyor

F Grubu'nda mücadele eden ve 3 puanda bulunan Türkiye, yarın saat 22.00'de 1 puanlı Çekya ile karşılaşacak.

Galibiyet ya da beraberlik durumunda A Milli Futbol Takımı, son 16 turuna yükselecek. Yenilgi halinde de ay-yıldızlılar, büyük ihtimalle üst tura çıkacak.

İngiltere, Slovenya'yı yenerse Türkiye üst turu garantiliyor

Türkiye'nin son 16 turundaki muhtemel rakipleri yavaş yavaş netleşmeye başladı. C Grubu'nda 4 puanda bulunan İngiltere, bu akşam oynanacak maçta 2 puanlı Slovenya'yı yenerse, Çekya maçını kaybetse bile Türkiye'nin gruptan en iyi üçüncüler arasında yer alarak çıkması kesinleşecek. İngiltere-Slovenya karşılaşmasının 4. hakemi Halil Umut Meler olacak.

Gürcistan'ın Portekiz'i yenmesi, Türkiye'yi ateşe atabilir

Gruptaki tüm ihtimaller, son maçta Gürcistan'ın Portekiz'i yenmesi halinde değişecek. F Grubu'ndaki son maçlarda Türkiye Çekya'ya, Portekiz de Gürcistan'a yenilirse grubu 4. sırada bitireceğiz ve turnuvadan eleneceğiz.

Grubu 2. sırada bitirirsek hangi takımla eşleşeceğiz?

Türkiye, F Grubu'nu 2. sırada bitirirse D Grubu'nun lideri ile eşleşecek. Bu durumda Fransa, Avusturya ve Hollanda'nın bulunduğu grubu 1. sırada tamamlayan takım ile 2 Temmuz'da Leipzig'de karşı karşıya geleceğiz.

Grubu 3. sırada bitirirsek hangi takımla eşleşeceğiz?

Peki en iyi dört 3. arasında yer alarak gruptan çıkarsak son 16 turunda hangi takımla eşleşeceğiz? Bu durumda C Grubu'nun lideri ile Gelsenkirchen'de 30 Haziran'da karşılaşacağız.

C Grubu'nda bu akşam saat 22.00'de İngiltere-Slovenya ve Danimarka-Sırbistan maçları oynanacak. Son maçlar öncesi İngiltere 4, Danimarka ile Slovenya 2, Sırbistan 1 puanda bulunuyor.

Yorumlar (0)