Temsilcilerimizin Avrupa'daki rakipleri netleşti

Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir'in Avrupa'daki rakipleri belli oldu. İşte eleme turlarında temsilcilerimizin karşılaşacağı rakipler...

SPOR 20.06.2024, 11:49 20.06.2024, 18:45 Hakan Öksüz
Temsilcilerimizin Avrupa'daki rakipleri netleşti

2024-2025 sezonunda Fenerbahçe ile Galatasaray ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde, Beşiktaş  ile Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi'nde, Başakşehir ise UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde temsil edecek. Fenerbahçe, Trabzonspor ve Başakşehir'in Avrupa'daki rakipleri eşleşti.

Fenerbahçe'nin rakibi Lugano 

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turundan dahil olacak Fenerbahçe, bu turda İsviçre takımı Lugano ile eşleşti. Teknik direktör Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, İsviçre Süper Ligi'nin ikincisi Lugano'yu geçerek adını bir üst tura yazdırmak istiyor. 23-24 Temmuz'da turun ilk maçları, 30-31 Temmuz'da ise rövanş maçları yapılacak.

Trabzonspor, Ruzomberok-Tobol eşleşmesinin galibini bekliyor

UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılacak Trabzonspor, Ruzomberok-Tobol eşleşmesinden tur atlayan taraf ile kozlarını paylaşacak. Karadeniz temsilcisi ilk maçını deplasmanda 25 Temmuz'da yapacak. Rövanş maçı ise 1 Ağustos'ta oynanacak.

Başakşehir'e lokum gibi kura

Başakşehir ise ülkemizi UEFA Konferans Ligi’nde temsil edecek. Turnuvaya 2. eleme turundan dahil olacak Başakşehir, San Marino takımı La Fiorita ve  Belarus temsilcisi Isloch Minsk arasında oynanacak turun galibi ile karşılaşacak. 25 Temmuz'da İstanbul'da oynanacak ilk maçın ardından Başakşehir, 1 Ağustos'ta tur için sahaya çıkacak.

Yorumlar (0)