Montella, son 16 turundaki rakibimiz Avusturya'yı yorumladı

Türkiye'nin Çekya'yı 2-1 yenerek son 16 turuna yükseldiği maçın ardından konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, karşılaşma hakkında konuştu. Gruptan çıktıkları için üzerlerindeki basıyı bir nebze de olsa kırdıklarını kaydeden İtalyan hoca, "Bu baskı, milli takımını ve ülkesini sevmeyenlerin baskısıydı." dedi. Montella, son 16 turundaki rakibimiz Avusturya'yı değerlendirdi.

SPOR 27.06.2024, 10:15 Hakan Öksüz
Montella, son 16 turundaki rakibimiz Avusturya'yı yorumladı

Çekya ile kader maçına çıkan A Milli Futbol Takımı, rakibini 2-1 yendi. Hakan Çalhanoğlu ile Cenk Tosun'un golleri, ay-yıldızlılara galibiyeti getirdi. F Grubu'nu 6 puanla ikinci sırada tamamlayan Türkiye, son 16 turunda Avusturya ile eşleşti. Milliler, 2 Temmuz Salı günü Avusturya ile kozlarını paylaşacak. 

Montella: "Yediğimiz golde faul vardı"

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Rakipten bir kişi fazla oynamanın avantajını fazla kullanamadık ancak yine de kazandık. Yediğimiz golde kalecimize yapılan bir faul vardı. Portekiz maçından sonra baskı altındaydık. Takımımız tek vücut olarak güvenle Çekya maçına çıktı. Tarihe geçen bir başarı elde etti. Hak etmediğimiz şekilde eleştirilsek de gruptan çıktık." dedi.

"Maçta daha az acı çekebilirdik"

Galibiyetin kendisini gururlandırdığını, milyonlarca taraftar ile aynı anda sevindiklerini kaydeden İtalyan hoca, "İkinci gol büyük bir yükü üzerimizden kaldırdı. O golle birlikte gruptan çıkmayı garantilediğimiz biliyorduk. Maçta daha az acı çekebilirdik. Tabi bu unsurlar futbolu zevkli hale getiriyor." ifadelerini kullandı.

"Hakan Çalhanoğlu'nun o şutunu çok az kişi çekebilir"

Hakan Çalhanoğlu'nun millileri 1-0 öne geçiren golünden bahseden Montella, "Gerçekten harika bir gol. Dünyada o şekilde topa vurup gol atabilecek az kişi var. Ayağının dışıyla tam köşeye yolladı. Hakan kaptan olduğu maç içindeki pozisyonlarda hakem ile konuşabilir ancak bunun için sarı kart gördü. Halbuki faul bile yapmamıştı orada. Bir sonraki maçta yok. Maçın ardından Arda'nın bir sarı kart daha görmesinden endişelendim. Samet'e de hak etmediği bir sarı verildi." değerlendirmesini yaptı.

Barış Alper Yılmaz yorumu

Barış Alper Yılmaz'ın performansına değinen İtalyan çalıştırıcı, "Harika yeteneklere sahip. Sol kanatta da forvette de oynayabiliyor. Fiziksel özelliklerini avantaja çeviriyor. Sahanın her yerinde çok hızlı. Bu nedenle kendisini farklı bölgelerde değerlendirdik." dedi.

"Avusturya bir kulüp takımı görüntüsünde, çok akışkanlar"

Son 16 turunda Avusturya ile eşleştiklerini hatırlatan Vincenzo Montella, "Duygularımızı yönetmemiz gerekiyor. Topa daha çok hakim olmalıyız. Bu seviyede oynarken kolay maç diye bir şeyin olmadığını gördük. Seviye yüksek. Avusturya'yı tanıyoruz. İnanılmaz zor bir grubu lider tamamladılar. Bu durum onlar hakkında çok fazla şey söylüyor. Fiziksel olarak çok iyi durumdalar. Adeta bir kulüp takımı gibi akışkan mekanizmalara sahipler. Üstelik çok hızlılar, oyuncular birbirlerini çok iyi tanıyor." vurgusunu yaptı.

"Bu baskı, milli takımını ve ülkesini sevmeyenlerin baskısıydı"

Milli takımın son 10 ayda önemli sonuçlar aldığını ve iyi bir mesafe kaydettiğini aktaran İtalyan teknik direktör, "Bugün 11'deki oyuncularımızdan yalnızca 3'ünün Avrupa Şampiyonası tecrübesi vardı. Gruptan çıktığımız için üzerimizdeki baskının azaldığını umuyorum. Oyuncularım baskı altında. Bu baskıyı oluşturan, milli takımını ve ülkesini sevmeyenlerin baskısıydı. Gruptan çıktık, biraz rahatlayabiliriz. Önümüzdeki 6 günde duygusal olarak gelişeceğimizi düşünüyorum." dedi.

Yorumlar (0)