Merih Demiral: “Türk olmaktan gurur duyuyorum”

Milli futbolcu Merih Demiral, Avusturya maçında attığı goller sonrası yaptığı sevinçle ilgili olarak, “Türk olmaktan gurur duyuyorum. Bu nedenle gol sevincimi de böyle yaptım. Herhangi bir mesaj vermek istemedim, sadece mutluluğumu ve gururumu göstermek istedim” dedi.

SPOR 03.07.2024, 11:00 03.07.2024, 11:19 Melina Ay
Merih Demiral: “Türk olmaktan gurur duyuyorum”

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın son 16 turunda Leipzig’de oynadığı Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Millilerin iki golünü atan savunma oyuncusu Merih Demiral, maçın oyuncusu seçildi. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Demiral, “Ben her zaman çalışmaya devam ediyorum. Suudi Arabistan’a transfer olduğumda eleştiriler aldım ama ben çalışmayı sürdürdüm. Milli takım için elimden gelenin en iyisini yapıyorum ve bugün de hak ederek kazandık. Bu nedenle çok mutluyum” açıklamalarına yer verdi.

“İki gol attığım için çok mutluyum”

İki gol atmanın mutluluğunu yaşayan 26 yaşındaki futbolcu, “Aklımda bir gol sevinci vardı ve onu gerçekleştirdim. Türk olduğum için gurur duyuyorum ve bunu hissettirmek istedim. Taraftarlarımızla gurur duyuyorum. Tribünde taraftarlarımızın yaptığı hareketleri gördüm ve ben de yapmak istedim, çok mutluyum” şeklinde konuştu.

“Bu kurtarışı yapması çok mutlu etti”

Kaleci Mert Günok'un performansıyla ilgili olarak Demiral, “Mert ağabeyin inanılmaz bir kurtarışı vardı. Maçtan sonra konuştuk, hala etkisindeyiz, gerçekten müthiş bir kurtarıştı. Mert ağabey bunu hak ediyor, takımımızın en tecrübeli oyuncusu ve bize hep yol gösteriyor. Onun tecrübesinden çok faydalanıyoruz. Bugün bu kurtarışı yapması beni çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

“Herhangi bir mesaj vermek istemedim”

Kariyerinde birçok iyi maç olduğunu belirten Demiral, “Kariyerimde birçok iyi maç var ama milli takımda da iyi oynadığım maçlar var. Bugün de takım olarak çok mücadele ettik ve hak ederek kazandık. Taraftarlarımızın desteği inanılmazdı. Berlin’de oynayacağımız maçta daha çok Türk taraftar olacaktır. Onların desteğiyle daha güçlü hissediyoruz" dedi. Gol sevincinin anlamı sorulduğunda Demiral, "Tribünlerde de gördüğüm bir hareketti. Hepimiz Türküz ve Türk olmaktan gurur duyuyorum. Bu nedenle gol sevincimi böyle yaptım. Herhangi bir mesaj vermek istemedim, sadece gururumu ve mutluluğumu göstermek istedim” açıklamasında bulundu.

“Avusturya’nın zayıf noktalarını gösterdi”

Yardımcı Antrenör Selçuk Şahin'e de teşekkür eden Merih Demiral, “Selçuk Hoca bize Avusturya’nın zayıf noktalarını gösterdi ve buna çok çalıştık. Bu sayede iki gol attık. Çalışmalarımızın karşılığını aldık. Kamp sürecimiz çok iyi geçti ve Hollanda maçına da en iyi şekilde hazırlanıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Arda ile hepimiz gurur duyuyoruz"

Arda Güler’e çok destek olduklarını belirten Demiral, “Arda ile hepimiz gurur duyuyoruz. Takımda çok güzel bir arkadaşlık var. Arda’ya destek oluyoruz, daha 19 yaşında ve çok yetenekli bir oyuncu. Herkes birbirinin iyiliğini istiyor, bu yüzden başarılı oluyoruz. Arda, milli takımımız ve ülkemiz için büyük bir şans. İnşallah çalışmaya devam eder ve bizi gururlandırır" diyerek övgü dolu sözlere yer verdi.

“Takım olarak çok iyi bir mücadele örneği gösterdik”

Demiral, takımın gösterdiği mücadele ve birliktelikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek açıklamasını “Kariyerimde birçok önemli maç var ancak milli takım formasıyla sahaya çıkmak her zaman ayrı bir gurur. Takım olarak çok iyi bir mücadele örneği sergiledik ve hak ederek kazandık. Sahada herkes elinden gelenin en iyisini yaptı. Taraftarlarımızın desteği ise her zamanki gibi muhteşemdi. Berlin’de oynayacağımız maçta daha fazla Türk taraftarın bizi destekleyeceğine inanıyorum ve bu bizi daha da motive ediyor” şeklinde sürdürdü.

“Milletimize olan saygımın bir ifadesiydi”

Gol sevinciyle ilgili olarak tekrar açıklamalarda bulunan Demiral, “Gol sevinci sırasında hissettiklerimi kelimelerle anlatmak zor. Ancak bu sevinç, Türk halkına olan sevgim ve bağlılığımı göstermek içindi. Tribünlerdeki taraftarlarımızı gördüğümde onların coşkusu beni de etkiledi ve ben de aynı şekilde kutlama yapmak istedim. Bu sadece bir futbol maçı değil, aynı zamanda milletimize olan sevgi ve saygımın bir ifadesiydi” vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)