İtalya, son 16 biletini uzatmalarda kaptı

EURO 2024 B Grubu üçüncü maçında İtalya, uzatma dakikalarında bulduğu golle Hırvatistan ile 1-1 berabere kalarak son 16 biletini aldı.

SPOR 25.06.2024, 01:56 26.06.2024, 09:41 Buse Önder
İtalya, son 16 biletini uzatmalarda kaptı

Leipzig'de, aynı adı taşıyan statta oynanan kritik maçta İtalya ve Hırvatistan, Avrupa Şampiyonası grup aşamasında karşı karşıya geldi.

İki takım da ilk yarıda temkinli bir oyun sergiledi ve fazla risk almadı. İlk yarının en tehlikeli atağını İtalya gerçekleştirdi. Fenerbahçe'nin Hırvat kalecisi Livakovic, 27. dakikada Bastoni'nin arka direkte yaptığı kafa vuruşunu kornere çelmeyi başardı.

İkinci yarıya hızlı başlayan Hırvatistan, aradığı golü 55. dakikada buldu. Hırvatlar, 54. dakikada kaçırdıkları penaltının hayal kırıklığını yaşarken, yalnızca bir dakika sonra Modric'in attığı golle büyük sevinç yaşadı. Bu golle Modric, Avrupa Şampiyonası tarihinin en yaşlı golcüsü unvanını kazandı.

Son 16 biletini aldı

Golden sonra baskısını artıran İtalya, üst üste pozisyonlar bulmasına rağmen değerlendiremedi. Ancak 90+8. dakikada Zaccagni'nin attığı golle 1-1'lik eşitliği sağlayarak son 16 biletini aldı. Bu sonuçla İtalya, grupta üç maçta elde ettiği 4 puanla, lider İspanya'nın ardından ikinci olarak son 16 turuna yükseldi.

Son 16 turunda A Grubu'nu ikinci sırada bitiren İsviçre ile eşleşen İtalya, 29 Haziran Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak.

Hırvatistan'ın üçüncülük beklentisi

Hırvatistan ise grupta üç maç sonunda topladığı 2 puanla üçüncü sırada yer aldı. İspanya'ya 3-0 yenilen ve Arnavutluk ile 2-2 berabere kalan Hırvatlar, İtalya karşısında mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta 1-1'lik eşitlikle yetindi. Hırvatistan, kalan maçların sonuçlarına göre en iyi dört grup üçüncüsü arasına girerek bir üst tura yükselmeyi bekleyecek.

Modric tarihin en yaşlı golcüsü oldu

Luka Modric, 38 yaş 289 günlükken İtalya filelerine gönderdiği golle, Avrupa Şampiyonası tarihinin en yaşlı golcüsü olarak tarihe geçti. Modric, ülkesinin Avrupa Şampiyonası tarihinde en çok forma giyen (16) oyuncusu olmasının yanı sıra turnuvadaki en golcü futbolcusu unvanına da ortak oldu. Maçın 80. dakikasında oyundan çıkarken Hırvat taraftarlar tarafından ayakta alkışlandı.

Calafiori cezalı duruma düştü

İtalya Milli Takımı'nda Calafiori, Hırvatistan karşısında turnuvadaki ikinci sarı kartını gördü. Arnavutluk maçında da sarı kartı bulunan savunma oyuncusu, son 16 turunda cezalı duruma düştü.

Leipzig'deki maça akın eden Hırvat futbolseverler, tribünlerde sayıca üstünlüğü ele geçirdi. Turnuva boyunca takımlarını yalnız bırakmayan Hırvat taraftarlar, stadın neredeyse dörtte üçünü doldurdu.

Yorumlar (0)