Çeyrek finali stadyumdan izlemek isteyenler dikkat! Türk vatandaşlarına ‘maç’ vizesi geliyor

Almanya, 6 Temmuz Cumartesi günü Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda gerçekleşecek olan Türkiye-Hollanda çeyrek final maçını stadyumda izlemek isteyen Türk vatandaşlarına vize kolaylığı sağlayacak.

SPOR 04.07.2024, 13:03 04.07.2024, 13:04 Buse Önder
Çeyrek finali stadyumdan izlemek isteyenler dikkat! Türk vatandaşlarına ‘maç’ vizesi geliyor

Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final heyecanını Berlin'de yaşamak isteyen Türk taraftarlar için Almanya'dan müjde geldi. Almanya'nın Türkiye'deki üç dış temsilciliği, Türkiye-Hollanda maçı için bileti olan taraftarlar için hızlandırılmış vize uygulamasını devreye soktu.

Almanya'nın Ankara, İstanbul ve İzmir'deki dış temsilciliklerinden yapılan yazılı açıklamada, "06 Temmuz 2024 tarihinde Berlin'de oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finaline katılacak olan Türk Milli Takımı'nı desteklemek isteyen taraftarlar için hızlandırılmış vize başvuruları kabul edilecektir" denildi.

Önceden başvuruya gerek kalmayacak

Dün başlayan bu özel vize uygulaması, bugün saat 14.00'te sona erecek. Randevusuz başvuru şartları hakkında yapılan açıklamada, 3 ve 4 Temmuz 2024 tarihlerinde, Çarşamba ve Perşembe günleri, saat 09.00 ile 14.00 arasında, başvuru sahipleri gerekli olan tüm evrakları ve maç biletlerini eksiksiz bir şekilde ibraz ederek vize başvurusunda bulunabilecekleri duyuruldu.

Başvuruların sadece Ankara, İstanbul ve İzmir'deki iDATA vize kabul merkezlerinde yapılacağı hatırlatılarak, “Önceden randevu alınmasına gerek yoktur" ifadelerine yer verildi.

Başvuru şartlarını eksiksiz yerine getiren taraftarların vizelerinin en geç 5 Temmuz tarihinde çıkması planlanıyor.

Yorumlar (0)