Cenk Tosun: “Çekya’ya odaklandık, turda yükseleceğiz”

Dün akşam BVB Stadyumu'nda oynanan EURO 2024 F Grubu ikinci maçında, A Milli Futbol Takımı, Portekiz'e 3-0 yenildi. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan golcü oyuncu Cenk Tosun, hem fiziksel hem de mental olarak kendini hazır hissettiğini ve sahada olmayı arzuladığını belirtti. Tosun, Çekya maçına odaklandıklarını ve turda yükselmeyi hedeflediklerini kaydetti.

SPOR 23.06.2024, 19:20 Melina Ay
Cenk Tosun: “Çekya’ya odaklandık, turda yükseleceğiz”

EURO 2024 F Grubu'ndaki ikinci maçında, Türkiye, Dortmund'da Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Grubun diğer karşılaşmasında Gürcistan ve Çek Cumhuriyeti 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçların ardından Portekiz, grup lideri olarak son 16 turuna yükseldi. Türkiye'nin son 16 turuna kalabilmesi için Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı maçta beraberlik alması yeterli olacak. Milli Takımın oyuncusu Cenk Tosun da maç sonra basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Tosun, Türk futbolseverlerden milli takıma desteklerini sürdürmelerini istedi. İlk iki maçta muazzam bir atmosfer olduğunu belirterek, gelen, gelmeyen ve televizyon başında destekleyen herkese teşekkür etti. Turnuvaların birleştirici gücüne dikkat çekerek, taraftarların desteğini sürdürmelerinin önemli olduğunu vurguladı. Gürcistan maçında güzel bir galibiyet aldıklarını, ancak Portekiz yenilgisinin ardından eleştiriler yerine üçüncü maça odaklanılması gerektiğini söyledi. Cenk, “Biz kazanınca tüm Türkiye kazanacak. Gruptaki pozisyonumuz hala iyi ve hedefimiz gruptan çıkmak. Portekiz maçından dolayı övünecek durumda değiliz, kötü bir gün geçirdik. Ancak Çekya maçına odaklandık ve en kötü 1 puan alarak ikinci tura yükselmek istiyoruz” diye konuştu.

“Oynamadığım için mutsuzum”

Teknik Direktör Vincenzo Montella ile konuşma fırsatının olmadığı dile getiren Tosun, “Dün gece geç saatlerde geldik ve hocayla konuşma fırsatım olmadı. Ancak hocanın benim hakkımdaki düşüncelerini zaten iyi biliyorum; turnuva başında da bunları benimle paylaştı. Oynamayan bir futbolcu olarak mutsuzum, çünkü hepimiz bu takıma katkıda bulunmak için buradayız. Takıma faydalı olmak ve ülkeme bir şeyler kazandırmak istiyorum. Oynamayan her futbolcu mutsuz olur, bu yüzden hocanın benim hakkımdaki düşüncelerini bildiğim için konuşma talebinde bulunmadım" dedi.

Mental ve fiziksel olarak iyi durumda

Cenk Tosun, mental ve fiziksel olarak iyi durumda olduğunu belirtti. Antrenmanlarda sıkı çalıştığını, beslenmesine dikkat ettiğini ve oynamaya hazır olduğunu söyledi. Deneyimli bir oyuncu olarak, sahada yer almamaktan dolayı üzgün olduğunu ifade etti. Ancak takımın başındaki hocanın kararlarına saygı duyduğunu ve tüm oyuncuların ortak bir amaç için, Türkiye'yi temsil etmek için orada olduğunu vurguladı. Kazandıklarında tüm Türkiye'nin kazanacağını belirterek, oynamak istediğini ama hocanın kararlarına saygı duyduğunu dile getirdi.

“Hocanın kararına saygısızlık edemem”

Tosun, Gürcistan ve Portekiz maçlarında oyuna girmeyi beklediğini belirterek, “Ancak başımızda bir hoca var, patronumuz o. Hangi taktik ve düşünceleri olduğunu bilmediğimiz için böyle bir karar aldı. Saygı duymamız gerekiyor. Burada çok güzel bir arkadaşlık ortamı var. 2011'den beri milli takıma geliyorum, 13 yıldır milli takımda oynuyorum. Çok sayıda milli oyuncu ve hoca ile çalıştım. Bu takımda harika bir arkadaşlık grubu var, hem saha içinde hem saha dışında çok iyi anlaşıyoruz. Burada olmaktan gurur duyuyorum. 33 yaşındayım ve hala fit, iyi durumda ve oynamaya hazırım. Ancak başımızda bir hoca var ve onun kararlarına saygısızlık etmeyeceğim. Onun kararı neyse o'dur” dedi.

“Taktiksel olduğunu düşünüyorum”

Ay-yıldızlı oyuncu, Vincenzo Montella'nın kendisine görev vermemesi konusunda çok fazla bilgi sahibi olmadığını belirtti. "Hoca, futbolun içinden geldiği için bizi anlıyor ve bize arkadaş gibi davranıyor. Sadece 11’de oynayanları değil, herkesi mutlu etmeye çalışıyor. Ancak neden oynamadığım konusunda benimle konuşmadı. Düşüncelerini bilmediğim için bunun taktiksel bir karar olduğunu düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

Tosun ayrıca, 26 Haziran Çarşamba günü oynanacak Çekya maçında oynayıp oynamayacağını bilmediğini ve takım olarak kimin sahada olacağını maçlara birkaç saat kala öğrendiklerini söyledi.

“Her oyuncu gibi üzülüyorlardır”

Cenk Tosun, kendisi gibi forma şansı bulamayan forvet oyuncuları 18 yaşındaki Semih Kılıçsoy ve 21 yaşındaki Bertuğ Yıldırım ile konuşup konuşmadığı sorulduğunda, "Onlar da benim gibi, oynamayan her oyuncu gibi üzülüyorlardır. Bertuğ ile fazla konuşma fırsatım olmadı ama Semih benim için evladım gibi. Hep beraber zaman geçiriyoruz, o da üzülüyor. Güzel bir sezon geçirdi ve hocanın kararlarına saygı duyuyor. Zamanını bekliyor, hepimizin zamanı gelecek. Turnuva uzun, çünkü gruptan çıkacağımıza inanıyorum” yanıtını verdi.

Yorumlar (0)