Çekya- Türkiye maçına saatler kaldı! Muhtemel 11’de kimler yer alacak?

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'ndaki son maçında Çekya ile karşı karşıya gelecek. Milli Takım, Gürcistan ve Portekiz maçlarından 1 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 3 puanla 2’nci sırada bulunuyor. Beraberlik halinde son 16 turuna kalmayı garantileyecek olan takım, kritik maç öncesi teknik direktör Vincenzo Montella'nın muhtemel 11'ini belirledi. Çekya-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak? İşte detaylar…

SPOR 26.06.2024, 16:43 Melina Ay
Çekya- Türkiye maçına saatler kaldı! Muhtemel 11’de kimler yer alacak?

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası F Grubu'ndaki son maçında Çekya ile karşılaşacak. Bu mücadelede Türkiye'nin son 16 turuna yükselmesi için yalnızca 1 puan alması yeterli olacak.

Maç ne zaman ve hangi kanalda?

A Milli Futbol Takımı, bu akşam 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'ndaki son maçında Çekya ile karşı karşıya gelecek. Hamburg'da bulunan Volkspark Stadı'nda oynanacak olan maç saat 22.00'de başlayacak ve TRT 1 tarafından canlı olarak yayınlanacak.

Maçta muhtemel ilk 11’de kimler var?

Sahaya çıkması beklenen muhtemel 11 şöyle:

Türkiye: Uğurcan, Mert, Samet, Merih, Ferdi, İsmail, Kaan, Hakan, Arda, Kenan ve Barış Alper

Çekya: Stanek, Holes, Hranac, Krejci, Coufal, Soucek, Proval, Doudera, Barak, Hlozek, Chytil

Düdüğü rumen hakem çalacak

Türkiye ile Çekya arasındaki maçı Romanyalı hakem Istvan Kovacs yönetecek. Yardımcılıklarını Vasile Marinescu ve Ovidiu Artene yapacak. Dördüncü hakem olarak Norveç'ten Espen Eskas görev alacak. VAR hakemi ise Polonyalı Tomasz Kwiatkowski olacak.

Grup ikinciliği için ne gerekiyor?

A Milli Futbol Takımı, F Grubu'nda 2. sırada yer almak için 1 puan alması yeterli olacak. Galibiyet ya da beraberlik durumunda, grubu ikinci sırada tamamlayacak ve diğer maçların sonuçlarına bakmaksızın son 16 turuna yükselecek.

Eğer Milli Takım, Çekya'ya yenilirse, grup üçüncülüğü için Gürcistan'ın Portekiz karşısında puan kaybetmesini beklemek zorunda kalacak. Bu durumda, Türkiye en iyi dört grup üçüncüsü arasında yer alırsa yine üst tura çıkma şansını elde edecek.

Ancak Milli Takım yenilir ve Gürcistan kazanırsa, Türkiye grubu son sırada bitirerek elenecek.

Grubu ikinci sırada tamamlaması durumunda, Türkiye D Grubu'nun lideriyle karşılaşacak. Hollanda, Fransa ve Avusturya'nın bu grupta ilk sırayı alma şansı bulunuyor.

Ayrıca Türkiye en iyi dört grup üçüncüsü arasında yer alırsa, B veya C Grubu'nun lideri ile eşleşecek.

Arda Güler bu mücadelede olacak

A Milli Takım'da sakatlık sorunları yaşanıyor. Ayak bileğindeki travma nedeniyle Orkun Kökçü ve diz ağrısı olan Mert Günok'un bu maçta oynaması zor görünüyor. Ancak, takımla antrenmanlara başlayan İrfan Can Kahveci'nin maç kadrosunda yer alması bekleniyor. Ayrıca, iki gün önce takımdan ayrı çalışan ve dün yapılan antrenmanın tamamında takımla birlikte olan Arda Güler de bu karşılaşmada kadroda olacak. Öte yandan, ilk iki maçta gördüğü sarı kartlar nedeniyle cezalı duruma düşen Abdülkerim Bardakcı bu maçta forma giyemeyecek.

Ceza sınırında olanlar

A Milli Futbol Takımı'nda Çekya maçı öncesinde üç oyuncu sarı kart sınırında. Hakan Çalhanoğlu, Samet Akaydın ve Zeki Çelik turnuvada birer sarı kart gördüler. Çekya maçında sarı kart görmeleri halinde, son 16 turunda cezalı duruma düşecekler.

Yorumlar (0)