Çekya maçı öncesi Cenk Tosun'dan mesaj var

Milli futbolcu Cenk Tosun, Portekiz maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu. Çarşamba günü oynanacak Çekya maçı öncesi mesajlar veren 33 yaşındaki santrafor, Portekizli defans oyuncusu Pepe ile maçın ardından yaptığı konuşmayı açıkladı. Oynamadığı için üzgün olduğunu belirten Cenk Tosun, "Taktikleri o belirliyor. Kafasından geçenleri, kendisi biliyor. Dolayısıyla aldığı kararlara saygı duymalıyız." dedi.

SPOR 24.06.2024, 17:53 25.06.2024, 09:04 Hakan Öksüz
Çekya maçı öncesi Cenk Tosun'dan mesaj var

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımı, ilk maçta Gürcistan'ı 3-1'lik skorla geçti. Ay-yıldızlılar, ikinci maçında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. BVB Stadyumu’nda yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan forvet Cenk Tosun, çarşamba günü oynanacak Çekya karşılaşması öncesi önemli mesajlar verdi. 

Pepe ile maç sonrası yaptığı konuşmayı açıkladı

Bir dönem Beşiktaş'ta beraber top koşturduğu Portekizli defans oyuncusu Pepe ile maçın ardından yaptığı konuşmadan bahseden Cenk, "Pepe'yi hem çok severim hem de saygı duyarım. 41 yaşında olmasına rağmen sahanın en iyileri arasındaydı. Maçın ardından futbol konuşmadık. Daha çok sözleşmesinden ve ailesinin durumundan konuştuk. Beşiktaş'ta da güzel şeyler yaptı. Çok iyi birisi." dedi.

"Kimin sahaya çıkacağına hoca karar veriyor"

Hem fiziksel hem de mental anlamda sahaya çıkmaya hazır olduğunun altını çizen Cenk Tosun, "Antrenmanlarda yüzde 100'ümü veriyorum, beslenmem iyi durumda. Takımdaki tecrübeli oyuncular arasındayım. Oynamamak tabiki beni üzüyor ama kimin sahaya çıkacağına hoca karar veriyor. Ona saygı duyuyoruz. Biz kazandığımız takdirde Türkiye kazanacak." ifadelerini kullandı.

"Oynamayan futbolcu huzursuz olur "

Teknik direktör Vincenzo Montella'nın, kendisi hakkındaki düşüncelerini bildiğini söyleyen tecrübeli golcü, "Turnuvanın ilk gününden beri düşüncelerini benimle paylaşıyor. Elbette oynamayan futbolcu huzursuz olur ancak burada herkesin amacı, takıma katkı sunmak. Hocadan konuşma talebinde bulunmadım çünkü zaten düşüncelerini biliyorum." vurgusunu yaptı.

"33 yaşındayım ve hala fit durumdayım"

Gürcistan ve Portekiz maçlarında oyuna girmek istediğini belirten 33 yaşındaki santrafor, "Patronumuz var başımızda. Takım ile ilgili taktikleri o belirliyor. Kafasından geçenleri, kendisi biliyor. Dolayısıyla aldığı kararlara saygı duymalıyız. 13 senedir milli takım forması giyiyorum. Bu oyuncu grubunun arkadaşlığı iyi. 33 yaşındayım ve hala fit durumdayım. Ülkece birlik ve beraberliği korumalıyız. Portekiz maçında iyi oynamadık ama bize güvensinler. İyi durumdayız." dedi. 

Yorumlar (0)