Büyük kapışma: Ferdi Kadıoğlu eski dostlarına karşı sahaya çıkacak

Milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, Türkiye'nin heyecanla beklediği çeyrek finalde farklı bir duygu deneyimleyecek. Hollanda doğumlu yıldız, genç milli takımlarda yıllarca birlikte forma giydiği eski arkadaşlarına karşı rakip olacak.

SPOR 05.07.2024, 12:15 06.07.2024, 17:12 Buse Önder
Büyük kapışma: Ferdi Kadıoğlu eski dostlarına karşı sahaya çıkacak

EURO 2024'teki performansıyla dikkatleri üzerine çeken milli yıldız Ferdi Kadıoğlu, çeyrek finalde tanıdık yüzlerle karşılaşacak. Hollanda'da futbol eğitimi alan ve orada büyük başarılar elde eden Kadıoğlu, bu kez eski takım arkadaşlarına karşı mücadele verecek.

Hollanda'nın genç takımlarında 53 maç

Türk bir baba ve Kanadalı bir annenin çocuğu olarak Hollanda'nın Arnhem şehrinde dünyaya gelen Ferdi Kadıoğlu, futbol eğitimini Hollanda'nın disiplinli sistemi içinde aldı. 19 yaşına kadar Hollanda'da yaşayan Kadıoğlu, genç milli takımlarda gelecek vadeden yetenekler arasında gösterildi ve 53 kez Hollanda Genç Milli Takımları'nda forma giydi.

Eski takım arkadaşlarıyla karşılaşacak

Cumartesi günü çeyrek finalde karşılaşacağı Hollanda takımında, eski takım arkadaşları Cody Gakpo ve Denzel Dumfries gibi isimlerle senelerce aynı formayı terleten Kadıoğlu, bu maçta eski dostlarına karşı sahada olacak. 2018'de Fenerbahçe'ye transferiyle Türkiye'ye adım atan genç yıldız, 2022'de Hollanda milli takımından ayrılarak Türkiye milli takımının formasını giymeye başladı.

Hollanda'da 10 numara pozisyonunda yetişen Ferdi Kadıoğlu, Türkiye'de sol beke evrildi. Çeyrek final öncesinde eski takım arkadaşlarına karşı hazırlıklarını sürdüren Kadıoğlu, Hollanda'nın güçlü yönlerine dair uyarılarda bulundu.

Türkiye'nin hedefi: Hollanda'yı elemek

Türkiye milli takımı, Avusturya'ya 6-1 yenildiği hazırlık maçından üç ay sonra rakibini EURO 2024'ten eleyerek büyük bir başarı elde etti. Şimdi, Ay Yıldızlılar'ın yeni hedefi, Hollanda'ya karşı benzer bir başarı yakalamak.

Türkiye, Hollanda ile yaptığı son resmi maçı Amsterdam'da 6-1 kaybetmişti ve bu maçın rövanşı niteliğinde olan çeyrek final mücadelesi büyük bir çekişmeye sahne olacak.

Yorumlar (0)