Beşiktaş, Rafa Silva transferini duyurdu: ‘Kazanmak için buradayım’

Beşiktaş, Portekizli hücum oyuncusu Rafa Silva ile transfer görüşmelerine başladığını açıkladı. İstanbul'a gelen Silva, "Burada olmak benim için çok önemli. Başkan yardımcımıza teşekkür ediyorum, bana güvendi. Taraftarlarımızla zaferler kazanmak için buradayım" dedi.

SPOR 26.06.2024, 00:45 26.06.2024, 17:41 Buse Önder
Beşiktaş, Rafa Silva transferini duyurdu: ‘Kazanmak için buradayım’

Beşiktaş, Portekizli yıldız futbolcu Rafa Silva'nın transferi için görüşmelere başlandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Borsa İstanbul'a gönderilen açıklamada, "Profesyonel futbolcu Rafael Alexandre Fernandes Ferreira da Silva'nın transferi konusunda oyuncu ile görüşmelere başlanmıştır" ifadesi yer aldı.

Kariyerinde ilk kez Portekiz dışında

Son 8 yılı Benfica'da geçiren 31 yaşındaki Rafa Silva, geçen sezon tüm kulvarlarda 52 maçta 22 gol atıp 15 asist yaptı. Profesyonel kariyerine Feirense'de başlayan ve daha sonra Braga ve Benfica'da forma giyen Silva, kariyerinde ilk kez Portekiz dışında bir takımda oynayacak.

‘Kazanmak için buradayım’

Transfer görüşmeleri için Beşiktaş'ın ikinci başkanı Hüseyin Yücel ve yönetim kurulu üyesi Feyyaz Uçar ile birlikte özel uçakla İstanbul'a gelen Rafa Silva, Atatürk Havalimanı'nda coşkulu bir taraftar grubu tarafından karşılandı. Beşiktaş formasıyla havalimanından çıkan Silva, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Burada olmak benim için çok önemli. Sayın başkan yardımcımıza çok teşekkür ediyorum, bana güvendi. Taraftarlarımızla beraber zaferler kazanmak için buradayım" dedi.

‘Daha iyi günler göreceğiz’

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar, Rafa Silva'yı uzun süren görüşmelerin ardından İstanbul'a getirdiklerini vurgularken, Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Hüseyin Yücel ise transferlerin devam edeceğine dikkat çekti. Yücel, "Hayırlı olsun. Bugünler daha kötü günlerimiz, daha iyi günler göreceğiz. Hep beraber burada daha çok buluşacağız inşallah" ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından taraftarlarla bir araya gelen Rafa Silva, daha sonra kendisini bekleyen araca binerek havalimanından ayrıldı.

Yorumlar (0)