Aziz Yıldırım'dan, Ali Koç'a uyarı: Seçimi biz kazanırsak...

Fenerbahçe’nin mevcut kulüp başkanı Ali Koç'a transfer uyarısında bulunan Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım, “Kafalarına göre oyuncu transferi yapmasınlar. Seçimi biz kazanırsak onlarla çalışmayacağım” dedi.

SPOR 03.06.2024, 00:45 Şeyda Gül
Aziz Yıldırım'dan, Ali Koç'a uyarı: Seçimi biz kazanırsak...

Almanya'da Frankfurt Fenerbahçeliler Derneği'nde taraftarlarla bir araya gelen Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, gündeme dair önemli açıklamalarda konuştu. “Neden aday oldum? 6 senedir başarısızlık var. Tamam başarısızlık olabilir ama öyle olaylar olmaya başladı ki kulüp raydan çıktı. Vagon devrilmek üzere” diyen Yıldırım, kulübün başka amaçlarla başka şeylerin peşinde koştuğunu söyledi.

İçlerinde FETÖ'cüler var

Bu yönetimin Fenerbahçe'yi büyütmek gibi bir amacı olmadığını savunan Yıldırım, şimdi bu yönetimlerine baktıkları zaman FETÖ'cüsü de olduğunu söyledi. “Biz değiliz diye karşılık versinler, hepsine rahat rahat her şeyi gösteririm” diyen Yıldırım, yönetimlerinde Fenerbahçe aleyhine şike yapmaya çalışan insanlar olduğunu dile getirdi.

Ali Koç ile derdimiz yok

Kendisinin Ali Koç ve yönetimiyle derdimiz olmadığını aktaran Yıldırım, “Bizim derdimiz Fenerbahçe. Fenerbahçe'nin eski gücüne kavuşması lazım” ifadelerini kullandı.

Şampiyon yapamazsam bırakacağım

“Seçilirsem ve birinci yıl şampiyon yapamazsam bırakacağım, söz veriyorum” sözlerini yineleyen Yıldırım, stadı kendisinin ve arkadaşlarının yaptığını ifade etti. “Biz yapacağız diyoruz, bize yalandan kim ölmüş diyor. Sen 6 senedir neredeydin?” diye soran Yıldırım, neden daha önce Ali Koç yönetiminin büyüteceği ve yenileyeceğini söylemediğini sordu. “Amacı hep kavga etmek. İsmail Kartal, Ersun Yanal, Pereira... Hepsini yeniden getirdi. Biz bu adamları niye gönderdik” diyen Yıldırım, bunlardan bir ders alınması gerektiğini belirtti. Orada olan insanlara 'Neden gitti?' diye sorması gerektiğini aktaran Yıldırım, “Aziz Yıldırım yapamadı biz bunları yaptık teziyle gitti eski hocaları getirdi ama sonuçta başarısız oldu” dedi.

Az daha küme düşüyorduk

“İlk sene az daha küme düşüyorduk. Fenerbahçe tarihinde iki kere küme düşme tehlikesi var. Biri 80'lerde, diğeri de Ali Koç döneminde” diyen Yıldırım, Sivasspor maçında yenseler şampiyon olunacağını kaydetti. Bu sene 99 puan toplandığını ve bunun bir başarı olduğunu kaydeden Yıldırım, “Ama şampiyon değiliz. Tarih şampiyonları yazar. İkincileri maalesef yazmaz. Bunun için şampiyon olmalıyız” değerlendirmesinde bulundu.

Juve'den Barça'dan transfer yapıyordu

“Barcelona'dan oyuncu alırız, City'den alırız, Juventus'tan alırız. Listemizde 100 tane oyuncu var diye söylediler de söylediler” ifadelerini kullanan Yıldırım, güçlü olduklarını, gerekirse haklarını yedirmeyeceklerini ifade ettiklerini ama hiçbirinin gerçekleşmediğini dile getirdi.

28. şampiyonluk

28 şampiyonlukla ilgili federasyona müracaat ettiklerinin bilisini veren Yıldırım, federasyonda iki kişi bununla ilgili kendi döneminde çalıştığının bilgisini verdi. 28 şampiyonluğun tespitli olduğunu kaydeden Yıldırım, bunu mahkeme kararıyla alacaklarını vurguladı. Gidip hepsini belgeli göstereceklerini anlatan Yıldırım, “Onaylandıktan sonra TFF'ye göndereceğiz. Orada karara bağlanacak” dedi.

Kafanıza göre transfer yapmayın

Son olarak ise Ali Koç yönetimini transfer konusunda konuşan Yıldırım, onları uyardığını ifade etti. “Kafalarına göre oyuncu transferi yapmasınlar. Seçimi biz kazanırsak hocanın dışında eğer futbolcu alırlarsa onlarla çalışmayacağım” diyen Yıldırım, haberleri olması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar (0)