Sular durulmuyor! İYİ Parti'de bir istifa daha

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Sevin Çağlayan, "İYİ Parti ile olan siyasi birlikteliğimi bitirdiğimi ve istifa ettiğimi kamuoyuna duyuruyorum" dedi.

SİYASET 28.06.2024, 18:40 29.06.2024, 15:01 Buse Önder
Sular durulmuyor! İYİ Parti'de bir istifa daha

Sevin Çağlayan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 2023 genel seçim süreci, 2024 yerel seçimleri ve ardından gerçekleşen İYİ Parti 5'inci Olağanüstü Kurultayı sonrası ortaya çıkan partinin yeni yapılanmasında pek çok hata ve telafi edilemez sorunlar bulunduğunu belirtti.

Çağlayan, "Hem genel hem de yerel seçim süreçlerinde, ardından gelen yeni yapılanma sırasında ortaya atılan iddialar bizleri derinden yaraladı. Bu iddialara yanıt vermesi gerekenlerin sessizliği ve gerekli tepkileri göstermemeleri, benim de yol ayrımına gelmeme neden oldu” dedi.

‘Bardağı taşıran nokta içeriği açıklanmayan görüşme’

Bardağı taşıran son damlanın ise İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Saray'da gerçekleştirdiği, birçok iddiayı içeren ancak nedeni ve içeriği bir türlü açıklanmayan görüşmesi olduğunu vurgulayan Çağlayan, “Bu görüşmeye mevcut parti yönetiminin de net bir tavır koymaması kararımı kesinleştirdi" ifadelerini kullandı.

Çağlayan, istifa etmesine neden olan gelişmelerin yalnızca yapılan kurultayla ilgili olmadığını vurgulayarak, "En başından itibaren ülkemiz için umut inşa etmek amacıyla fedakârca çalışan tüm dava arkadaşlarımı saygı ve hürmetle selamlıyorum. İYİ Parti’de siyaset yapmaya devam eden arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İYİ Parti ile olan siyasi birlikteliğimi sona erdirdiğimi ve istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunuyorum" dedi.

Yorumlar (0)