Son sürat normalleşme: Bakanlar ile CHP'nin gölge kabinesi görüşüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özel'in görüşmesinin ardından siyasette normalleşme rüzgarları esmeye başladı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesinden bakanlar ile CHP'nin gölge kabinesinden isimler bir araya gelmeye başladı. Bu kapsamda iki görüşme gerçekleşti. İşte detaylar...

SİYASET 29.05.2024, 09:26 Hakan Öksüz
Son sürat normalleşme: Bakanlar ile CHP'nin gölge kabinesi görüşüyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başlattığı siyasette normalleşme süreci, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından siyaset dilinde yumuşamanın önünü açtı. CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi'nde görüştü. Liderlerin birbirine hediyeler verdiği ve gündemin sıcak başlıkları üzerinde değerlendirmeler yaptığı kaydedildi.

İki lider talimat verdi, görüşmeler başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel'in talimatı ile normalleşme süreci yeni bir boyut kazandı. Özgür Özel'in oluşturduğu gölge kabine ile Cumhurbaşkanlığı Kabinesindeki bakanlar arasında görüşmeler başladı.

İlk temas, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında 

CHP ile hükümet arasında normalleşme sürecine dair ilk temas, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında gerçekleşti. Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Bakan Mehmet Özhaseki tarafından ağırlandı. Bir buçuk saatlik görüşmede, CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile Antalya Milletvekili Cavit Arı da yer aldı.

Görüşmenin son derece olumlu bir atmosferde geçtiği, belediyelerin ekonomik sıkıntılarının yanı sıra pek çok meselenin masaya yatırıldığı kaydedildi. Belediyeler ile alakalı problemleri listeleyen bir dosyanın Bakan Özhaseki’ye sunulduğu ifade edildi.

İkinci görüşme, Dışişleri Bakanı Fidan'ın makamında gerçekleşti

Normalleşme süreci kapsamındaki diğer görüşme ise Dışişleri Bakanlığında gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel'i makamında ağırladı. 

Kurumsal yapılar ile ilgili görüşlerini aktaran CHP'li Uzgel'in konuşması sırasında Bakan Fidan'ın notlar aldığı kaydedildi. CHP'nin, hükümetin dış politikasına dair daha fazla bilgilendirilme talebi de Uzgel tarafından dile getirildi.

Sırada Yaşar Güler ve Ali Yerlikaya var

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ile CHP'nin gölge kabinesi arasındaki görüşmeler devam edecek. CHP lideri Özel'in yardımcılarının, ilerleyen günlerde Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile de görüşeceği vurgulandı.

Yorumlar (0)