Sinan Oğan "Mecbur kaldık" dedi, seçim sürecinde yaşananları anlattı

Maıs 2023'te yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerine ATA İttifakı'nın adayı olarak giren ve ilk tur sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıklayan Sinan Oğan'dan siyasetin gündeminde yer edecek açıklamalar geldi. Verdiği kararın ardından Türkiye'deki linç kültürünü derinden hissettiğini kaydeden Oğan, "Mecburen devlet korumasına girdik." diyerek seçim sürecinin ardından yaşadıklarını anlattı.

SİYASET 29.06.2024, 22:38 Hakan Öksüz
Sinan Oğan "Mecbur kaldık" dedi, seçim sürecinde yaşananları anlattı

14 Mayıs 2023'te yapılan genel seçimlere ATA İttifakı'nın adayı olarak giren Sinan Oğan, ilk turun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıkladı. İkinci tur öncesi Cumhur İttifakı'nın tarafına geçen Sinan Oğan, muhalefetin sert tepkisiyle karşılaştı.

"Linç kültürünü bu kadar derinden hissetmemiştim"

Seçim döneminde verdiği karar nedeniyle linç edildiğini kaydeden Sinan Oğan, "Türkiye'de böyle bir linç kültürü olduğunu bilmiyordum, hiç bu kadar derinden hissetmemiştim." dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun teklifi neydi?

Seçimlerde eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kendisine yapılan teklifi açıklayan Oğan, "Cumhurbaşkanlığı yardımcılığının yanı sıra 3 bakanlık teklif ettiler." diye konuştu.

"Erdoğan'ı destekledikten sonra dünyaya açıldım zannediyorlar"

10 yıl boyunca yurt dışında ikamet ettiğini, son 1 senedir Ankara'da yaşadığını söyleyen Oğan, "Bazıları Sayın Erdoğan'ı ikinci turda destekledikten sonra dünyaya açıldım zannediyor. İngiltere'ye gitmemi de bununla ilişkilendirdiler. Benim zaten gitmediğim ülke kalmadı." dedi.

"Mecburen devlet korumasına girdik"

Seçimlerde ilk turun ardından Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladığını, bunun üzerine tehditlerle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Sinan Oğan, "Türkiye'de ilk defa linç kültürünü bu kadar derinden hissettim. 1 yıl boyunca ailem ve çocuklarım ile birlikte tehditlerle uğraştık. Mecburen devlet korumasına girdik. FETÖ'cülerden CHP yandaşlarına kadar herkes tehdit etti. Kendilerine gazeteci diyen bazıları ve sosyal medya silahşörleri de bunların arasındaydı." değerlendirmesini yaptı.

"O gece Erdoğan'a haber yolladım"

İlk turun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a haber yolladığını belirten Oğan, "Önemli olan güçlü hükümetin ülkeyi yönetmesiydi. Çok az farkla kazanılsaydı tartışmaların had safhada olduğu bir Türkiye olacaktı. Omzumda bu yükü hissettim." dedi.

"Kılıçdaroğlu'na sordum, 'yönetemeyeceğiz' dedi"

Oğan, "İlk turda yüzde 5 fark yemiş Kılıçdaroğlu'na ikinci turda destek verseydik ne olacaktı? Zaten parlamento kaybedilmişti. Ülkeyi krizden kurtardım. Kılıçdaroğlu'na, 'Parlamentoyu kaybettim. Seçimi kazanırsak Türkiye'yi nasıl yöneteceğiz?' diye sordum. O da 'yönetemeyeceğiz' dedi." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)