Sinan Oğan'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt: "Tuhaf olmuş"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Erdoğan ilk defa katıldığı bir seçimin ilk turunu kaybetti. Bu onun için ciddi bir travmadır." şeklindeki konuşmasına tepki gösteren Sinan Oğan, "Sizin taraftarlarınızın linç ettiği Sayın Muharrem İnce gibi yarıştan çekilseydim ilk turda kaybedecektiniz." yanıtını verdi. Oğan, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını "tuhaf" bulduğunu da belirtti.

SİYASET 10.06.2023, 15:21 10.06.2023, 15:33 Hakan Öksüz
Sinan Oğan'dan Kılıçdaroğlu'na yanıt: "Tuhaf olmuş"

Cumhurbaşkanı Seçimi'nde Erdoğan'a kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istifa çağrılarına direniyor. Dün katıldığı canlı yayında yerel seçimlerden önce partide seçimli kurultay yapacaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, aday olacağına yönelik sinyaller verdi.

Kılıçdaroğlu: "Erdoğan ilk defa birinci turda kazanamadı, onun için travmadır bu"

Kendi yenilgisinden daha çok Erdoğan'ın ilk turda kazanamamasına dikkat çeken CHP lideri, "İlk defa katıldığı bir seçimin ilk turunu kaybetti. Bu onun için ciddi bir travmadır." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun sözleri, sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Kılıçdaroğlu'nun bu ifadelerine karşı çıkan isimlerden biri de Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ilk turundaki adaylardan Sinan Oğan oldu. 28 Mayıs'taki ikinci tur öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteğini açıklayan Oğan, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının "biraz tuhaf" olduğunu kaydetti.

"Yarıştan çekilseydim, siz ilk turda kaybedecektiniz"

Kılıçdaroğlu'nu destekleyen kişilerin, birinci tur öncesi linç ettikleri Muharrem İnce'yi yarıştan çekilmeye zorladıklarına değinen Sinan Oğan, "Seçimden önce sizin taraftarlarınız aynısını da bana yaptı. Sayın İnce gibi yarıştan çekilseydim, siz ilk turda kaybedecektiniz. Seçimlerin ikinci tura kalmasını kendi başarınız gibi göstermeniz tuhaf." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)