Özel’den iktidara çağrı: “Seçim yok diye zam da yok”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, enflasyon rakamlarının açıklanması ve maaş zamlarının belirlenmesinin ardından erken seçim çağrısını yineledi. Özel, “Halk meydanlarda seçim istiyor. Eğer asgari ücrete zam vermezseniz, seçim olur. Yarın karar alalım, iki ay sonra seçim yapalım” dedi.

SİYASET 03.07.2024, 13:17 Melina Ay
Özel’den iktidara çağrı: “Seçim yok diye zam da yok”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın kızı ve eski Adalet Partisi Milletvekili Nilüfer Gürsoy'un cenaze törenine katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, erken seçim çağrısını tekrarladı. Özel, “Yarın seçim kararı alalım, iki ay sonra sandık başına gidelim” dedi. Özel ayrıca AKP ve MHP'ye yönelik eleştirilerde bulunarak, “Biriniz yoksulluk konuşulsun istemiyorsunuz, diğeriniz Sinan Ateş'i gündemden düşürmek istemiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“Asgari ücrete zam vermezseniz seçim olur”

Önümüzdeki süreçte seçim yok diye asgari ücrete zam yapılmadığını söyleyen Özel, emekli maaşının da hala 10 bin lira olmasını eleştirdi. Özel iktidarın zam politikasını şu açıklamalarla yorumladı:

“Seçim yok diye ne asgari ücrete zam var ne de emekli maaşına zam var. Emekli maaşı hala 10 bin TL. Geçen yıl asgari ücrete üç ayda bir zam yapılmasını tartışanlar, şimdi bu maaşla altı ay daha idare edin diyorlar. Bugünkü 17 bin lira, o gün 13 bin liraya denk geliyordu ve altı ay daha zam vermeyelim diyorlar. Herkes hesabını buna göre yapsın diyorlar. Hadi 17 bin lirayı sen al bakalım, hesabını buna göre yap. Böyle hesap olmaz. AK Parti ve MHP'li seçmenler, emekliler, asgari ücretliler, esnaf ve çiftçiler perişan durumda. Nasıl yapacağız hesabımızı diyorlar. Seçim yılı parayı bol keseden dağıtıp seçim ekonomisi uyguladıktan sonra dört yıl millete acı reçete sunmanın savunulabilir bir tarafı yok. Biz, hesabımızı millete göre yapıyoruz. Halk meydanlarda seçim istiyor. Eğer asgari ücrete zam vermezseniz, seçim olur. Yarın karar alalım, iki ay sonra seçim yapalım.”

Yorumlar (0)