Koray Aydın istifa etti ardından bağımsız olacağını ilan etti

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Aydın, yaptığı açıklamada, "Ülkeme ve milletime olan bağlılığımla, siyasi hizmet ve mücadelemi bağımsız bir milletvekili olarak sürdüreceğim" dedi. Aydın istifasına ilişkin olarak da partisine, “Başarısızlıklara rağmen kurultaylar düzenlendi, ancak tam ve kapsamlı bir özeleştiri yapılamadı. İYİ Parti'yi etkileyen bu erime ve gerileme süreci, doğrudan Sayın Akşener'in yönetimi altında gerçekleşti” eleştirilerinde bulundu.

SİYASET 27.06.2024, 18:24 Melina Ay
Koray Aydın istifa etti ardından bağımsız olacağını ilan etti

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Aydın, yazılı açıklamasında, “İYİ Parti, Türkiye siyasetinde önemli bir değişim ve umut kaynağı olarak doğdu. Parti kurulduğu günden bu yana muhalefette güçlü bir rol oynadı ve AK Parti iktidarlarına karşı önemli zaferler elde etti. Ancak son iki yılda parti içinde bazı olumsuz gelişmeler yaşandı. İYİ Parti'nin, geniş kitlelere açılması gereken bir dönemde içe kapanması ve 2023 genel seçimleri öncesi gereksiz kongre süreçleriyle enerjisini iç çekişmelere harcaması, beni istifa kararı almaya yöneltti” ifadelerine yer verdi.

“Kendini tekrar eden parti konumuna düştük”

Aydın 2023 genel seçimlerinde Altılı Masa sürecinde yetkili kurulların tam desteği olmasına rağmen hatalı bir strateji yürütüldüğünü söyledi. Aydın, buna ek olarak partisinde ötekileştirmeye ve adaletsizliğe dayanan söylemlerin olmasını da eleştirerek, “Akabinde tamamen ötekileştirmeye ve adaletsizliğe dayanan, sözde milletvekili temayül yoklaması ile yeni bir ayrışma süreci daha yaşandı. Bir zamanlar huzur ve güven dolu İYİ Parti Ailesi’nin evinde artık huzursuzluk ve güvensizlik baş gösterdi. 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili genel seçimlerinde ise en hafif tabirle 'kendini tekrar eden' bir parti konumuna düştük, bir arpa boyu yol alamadık” açıklamalarında bulundu.

“Parti Meral Akşener yönetiminde eridi”

Aydın, 2024 yerel seçimlerinde karşılaştıkları yenilginin sonucunda Meral Akşener’e yaptıklarını uyarının kulak ardı edildiğini söyleyerek, “Yerel seçimlerdeki hatalı kararlar ve yanlış söylemlere itiraz eden il ve ilçe teşkilatlarımız dışlandı. Ancak bu başarısızlıklara rağmen kurultaylar düzenlendi, ancak tam ve kapsamlı bir özeleştiri yapılamadı. İYİ Parti, bugün itibariyle 2023 yılı başında sahip olduğu 617 bin 513 üyesinin üçte birini kaybetti ve 2023 genel seçimlerinde elde ettiği oyun yarısından fazlasını 2024 yerel seçimlerinde maalesef geri verdi.

İYİ Parti'yi etkileyen bu erime ve gerileme süreci, doğrudan Sayın Akşener'in yönetimi altında gerçekleşti. Bu dönemlerde, İYİ Parti'nin zarar görmemesi için büyük çaba gösterdik, son derece dikkatli davrandık ve titizlikle çalıştık” değerlendirmelerinde bulundu.

“Parti saraya giden taşları döşemek için kurulmadı”

“Görüş ve önerilerimizi yetkili kurul toplantılarında açık şekilde ifade ettik” diyen Aydın, parti içi sorunları dışarıya yansıtmadıklarını dile getirdi ve şöyle devam etti:

“İYİ Parti, Türk milliyetçiliğini temel alan, milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı kimliğiyle tüm Türk milletini kucaklamayı hedefleyen bir parti olarak kurulmuştur. Parti, Türkiye'de haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkarak, tek adam yönetimine ve Saray'ın sembolleştiği düzene karşı durmuş, ülkede adalet, hak ve medeniyet yolunu açmak için İYİ'ler ve Cesurlar Hareketi olarak yoluna devam etmiştir. Lakin şimdi geldiğimiz noktada durum daha farklı görünüyor. Türkiye'de hak, adalet ve medeniyet yolunun taşlarını döşemek için İYİ’ler ve Cesurlar Hareketi olarak yola çıkmıştı; Saray'a giden yolun taşlarını döşemek için değil.

İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ile Sayın Cumhurbaşkanı arasında Saray'da gerçekleşen görüşmenin detayları, parti içinde büyük bir merak ve endişe yaratmıştı. Ancak bu konuda net bir açıklama yapılmaması, parti içindeki birlik ve güvenin sarsılmasına yol açtı. Yaptığım uyarı ve çağrılara rağmen yönetim tarafından gereken duyarlılık gösterilmedi, bu da beni derinden üzdü. Son olağanüstü büyük kurultayın ardından parti içinde beklenen birlik ve toparlanma yerine istifalarla karşılaştık. Yeni katılımlar beklerken, gereksiz ihraç talepleriyle karşılaşmak da partinin iç huzurunu bozdu.

Artık İYİ Parti'de görüşlerimize ve önerilerimize duyulan ihtiyaç azalmış gibi görünüyor. Bu durumu değerlendirirken, Saray'daki belirsiz görüşme ve sonrasında yaşanan gelişmelerin etkisi büyük oldu. Bu kanaate varmam, uzun süredir biriken endişelerin ve deneyimlerin sonucudur. Partiden ayrılırken asıl amacım, çocuklarımıza ve torunlarımıza daha iyi bir Türkiye bırakabilmek için verdiğim mücadeleyi son nefesime kadar sürdürmek olacaktır."

“Bağımsız olarak devam edeceğim”

Son olarak yeni rotasını açıklayan Aydın, İYİ Partili dava arkadaşlarıyla yapılan uzun istişarelerin ardından, belirttiği sebepler doğrultusunda, Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili olarak görev yaptığı İYİ Parti'den üzülerek istifa ettiğini ifade etti. İYİ Parti'nin mevcut Genel Başkanı Sayın Müsavat Dervişoğlu'na ve yönetimine başarılar dileyerek, İYİ Parti'ye emek veren ve mücadele eden tüm dava arkadaşlarına teşekkürlerini iletti ve haklarını helal ettiğini belirtti. Ülkesine ve milletine bağlı bir Türk milliyetçisi olarak hizmetlerine Bağımsız Milletvekili olarak devam edeceğini duyurdu.

Yorumlar (0)