Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık için çalışmalara başladığı ortaya çıktı

Siyasal İletişimci Nur Tuğba Aktay, taban ve delegelerden gelen talepler doğrultusunda eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkanlık için çalışmalara başladığını iddia etti.

SİYASET 21.06.2024, 11:45 Şeyda Gül
Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık için çalışmalara başladığı ortaya çıktı

CHP seçim yenilgilerinin ardından koltuğu Özgür Özel'e kaptıran Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni hamlesi Ankara kulislerini karıştırdı. Siyasal İletişimci Nur Tuğba Aktay’ın iddiasına göre, taban ve delegelerden gelen talepler doğrultusunda eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlık için yeniden çalışmalara başladı.

Parti tabanından talep geldi

Başak Şengül'ün programına konuk olan Aktay, çarpıcı kulis bilgilerini paylaştı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP genel başkanlığı için çalışmalara başladığını öne süren Aktay, parti tabanından bu yönde bir talep olduğunu ifade etti.

Parti tabanında bir talep var

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekibiyle beraber CHP’deki kendi heyetinde, parti tabanında, delegeler nezdinde bir talep ve istek olduğu doğrultusunda bilgi geldiğini paylaşan Aktay, bu anlamda Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı adına çalışmalara başladığını dile getirdi. CHP lideri Özgür Özel'in de bu durumdan haberdar olduğu belirten Aktay, bu sıkışmışlıktan dolayı farklı farklı plansız, programsız çıkışlar açıklamalar yaptığını vurguladı.

Kılıçdaroğlu, Kasım ayında görevini Özel’e devretmişti

13 yıl boyunca CHP’nin Genel Başkanlık görevini üstlenen Kemal Kılıçdaroğlu, 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde yapılan Kurultay'da 812 oy alan Özgür Özel'e görevi devretmişti.

Yorumlar (0)