Kılıçdaroğlu, “Zorla aday yaptılar” sözleriyle çarpıcı açıklamalarda bulundu

CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayın programında  14 Mayıs seçimlerinde partisi tarafından zorla Cumhurbaşkanı adayı yapıldığını açıkladı.

SİYASET 28.05.2024, 00:33 Şeyda Gül
Kılıçdaroğlu, “Zorla aday yaptılar” sözleriyle çarpıcı açıklamalarda bulundu

Katıldığı canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulunan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mağlup ayrıldığı 14 Mayıs 2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olması için CHP içinde kendisine baskı kurulduğunu ifde etti.

'İlla sen aday ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

14 Mayıs seçimlerinde zorla Cumhurbaşkanı adayı yapıldığını iddia eden Kılıçdaroğlu, beraber yola çıktığı, birlikte mücadele ettiği, kavgayı beraber verdiği, illa sen Cumhurbaşkanı adayı ol diyen arkadaşlarının sonra dönüp tam tersini yaptığını belirtti. “Siz bunlara ne dersiniz” diye soran Kılıçdaroğlu, bunu vatandaşın takdirine sunduğunu dile getirdi.

Aday olmak aklımın ucundan bile geçmiyordu

“Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu” diyen Kılıçdaroğlu, MYK'da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da kendisinin mutlaka olması gerektiğini söylediklerini iletti. Her toplantıda bunların söylendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Düne kadar bana aday ol diyen sen değil miydin? Hayatım boyunca dayatma kültüründen gelmediğim için böyle bir şey hiç yapmadım” değerlendirmesinde bulundu.

Demirtaş'ı ziyarete gideceğim

Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin CHP'nin evet oyu vermesine yönelik eleştiriler hakkında da konuştu. Yarın eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş’ın bugün içeride olmasının bir hukuk faciası olduğunu dile getirdi. “Sadece Selahattin bey değil Gezi tutukluları var. Milletvekili var. Osman Kavala var. Siz mahkeme kararı, AYM, AİHM kararı uygulamıyorsunuz” diyen Kılıçdaroğlu, yarın Demirtaş'ı ziyarete gideceğini dile getirdi.

Yorumlar (0)