Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan-Akşener görüşmesine yorum: "Teslim oldu!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile koymayan eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesinin yorumlayan CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Parti ahlakına aykırı, etik değil." dedi. Görüşme talebinin kimden geldiğinin önemli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, Akşener'i eleştirdi.

SİYASET 08.06.2024, 13:27 10.06.2024, 09:41 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan-Akşener görüşmesine yorum: "Teslim oldu!"

Normalleşme süreci kapsamında yerel seçimlerin ardından siyasetin dili bir nebze de olsa yumuşadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in AK Parti Genel Merkezi'nde görüşmesinin ardından tartışmalar da beraberinde geldi. Erdoğan ile Özel'in ikinci görüşmesinin de gelecek hafta yapılacağı kaydedildi.

Erdoğan ile Akşener arasında sürpriz görüşme

Yerel seçimdeki başarısızlık sonrası kurultayda adaylığını koymayan eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kayıplara karışmıştı. Partinin liderlik koltuğunu Müsavat Dervişoğlu'na devreden Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sürpriz bir görüşme yaptı. Akşener'in yeni süreçte hükümette görev yapacağı iddia edildi.

Kılıçdaroğlu: "Görüşme talebinin kimden geldiği önemli"

Erdoğan-Özel görüşmesine karşı çıkan eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son olarak Akşener'in sürpriz ziyaretini yorumladı. Gazeteci Saygı Öztürk'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Görüşme talebinin kimden geldiği önemli. Sayın Erdoğan mı, Sayın Akşener mi görüşe talep etti? Buna göre bir değerlendirme yapabilirim." dedi.

"Görüşmenin sebebini açıklamalı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebi üzerine görüşmenin gerçekleşmiş olması halinde "Akşener, Erdoğan'ı gücüne teslim oldu" sonucunun çıkacağını belirten CHP'nin eski lideri, "Şayet talep Sayın Akşener'den gelmişse bunun sebebini açıklamalı. Aksi halde İYİ Parti'nin şu anki Müsavat Dervişoğlu devre dışı bırakılmış gibi anlaşılır." ifadelerini kullandı.

"Parti ahlakına aykırı, etik değil"

Erdoğan ile Akşener'in görüşmesinin parti ahlakına aykırı olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Uzun yıllar partinin genel başkanlığını yapmışsınız. Partinizi devre dışı bırakarak Erdoğan ile görüşüyorsunuz. Bu etik değil." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)