Kılıçdaroğlu görüşmesi öncesi İmamoğlu'ndan açıklama: "Camia bundan rahatsız!"

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin eski lideri Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşme öncesi gazetecilere konuştu.

SİYASET 26.06.2024, 15:14 27.06.2024, 08:33 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu görüşmesi öncesi İmamoğlu'ndan açıklama: "Camia bundan rahatsız!"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği'nde gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftası'nın 2024 lansmanına katıldı. Her sene 16-22 Eylül tarihlerinde düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası'nın bu yılki temasının "Paylaşımlı Kamusal Alanlar" olduğu kaydedildi. 

Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut'un da yer aldığı etkinlik kapsamında yoğun bir hafta geçirilecek. Spor festivalleri, otomobilsiz kent etkinlikleri ve bisiklet eğitimleri yapılacak.

"Hayretler içinde takip ediyorum"

Etkinlik sonrası basın mensuplarına demeç veren Ekrem İmamoğlu, CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmeden bahsetti.

CHP'nin önceki dönem genel başkanı ile buluşmasının son derece doğal olduğunu vurgulayan İmamoğlu, "Bu yemeğe gösterilen ilgiyi hayretle takip ediyorum. CHP camiası olarak bunun büyük bir olaya dönüştürülmesinden rahatsızız. Bizim parti kültürümüzde diyalog vardır. Elbette dönem genel başkanlarımız ile görüşüp yemek yeriz, kahve içeriz. Asıl merak edilmesi gereken bizim yemeğimiz değil, vatandaşların sofralarına neleri koyamadığıdır." dedi.

Yorumlar (0)