Kılıçdaroğlu, "Aday olacak mısınız?" sorusunu böyle yanıtladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partiden istifa edip etmeyeceği sorusunu yanıtladı. Yerel seçimden önce kurultay yapacaklarına değinen CHP lideri, "Toplumdaki talebi dinleyeceğiz. Herkes aday olabilir." dedi.

SİYASET 09.06.2023, 22:01 09.06.2023, 22:07 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu, "Aday olacak mısınız?" sorusunu böyle yanıtladı

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ndeki başarısızlığın ardından çok sayıda seçmen tarafından istifaya davet edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eleştirilere Sözcü TV yayınında cevap verdi. Hiçbir pişmanlığının olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, seçim döneminde yaptıkları her şeyin doğru olduğunu belirtti.

"Toplumdaki talebi dinleyerek kurultayı toplayacağız"

Yaptıkları çalışmalar sonucunda seçimi kazanacaklarını beklediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini belirten CHP lideri, "Seçim sonuçlarını değerlendiriyoruz. Toplumdaki talebi dinleyerek kurultayı toplayacağız. Kurultayın önünü açmış durumdayız. Yerel seçimden önce kurultayı yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Kırsalda umduğumuz oyu alamadık"

Seçimde kazanamadıklarını ancak alınan sonucun "umutsuz olmamalarını" sağladığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Kırsalda umduğumuz oyu alamadık. Belki enerjinin bir kısmını buraya harcayabilirdik. Kentli seçmenin yüzde 51'i ise bizden yana tavır aldı." dedi.

"Ben çıkıp da 'adayım' demem"

Ağır bir yenilgi almadıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Aday olacak mısınız?" sorusuna, "Partinin yetkili organları son kararı verecektir. Ben çıkıp da 'adayım' demem. İsteyen herkes aday olabilir. Seçimli kurultay yapacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)