İYİ Parti lideri Dervişoğlu: “Ekonomide gelen gideni aratıyor”

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu grup toplantısında, ekonominin kötü gidişatı hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i eleştirerek “Ekonomide gelen gideni aratıyor” dedi. Dervişoğlu, Bakan Şimşek’ten için “Vatandaşın kambur sırtına göz dikti” diyerek, “Bu ülkede biri tasarruf edecekse o da Erdoğan’dır” yakınmasında da bulundu.

SİYASET 26.06.2024, 11:27 26.06.2024, 12:21 Melina Ay
İYİ Parti lideri Dervişoğlu: “Ekonomide gelen gideni aratıyor”

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Dervişoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Dervişoğlu, geçtiğimiz hafta Mardin Mazıdağı ve Diyarbakır Çınar'da meydana gelen yangın felaketinde hayatını kaybeden Yücebağ köyündeki 10, Köksalan köyündeki 2 ve Yazçiçeği köyündeki 3 vatandaş için başsağlığı diledi. Ayrıca, bu kayıplar için Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize de sabır dilediğini belirtti.

“Vergimatik Mehmet geldi”

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’yi Şimşek’le karşılaştıran Dervişoğlu, ekonominin gidişatı hakkında, “Ekonomiye güven vermek yerine ışıltı saçan, Nebati'nin ardından, daha kötü bir dönem olamayacağını düşünürken, Ülkenin bakanı yerine uluslararası para baronlarının temsilcisi gibi çalışan ‘Vergimatik Mehmet’ göreve geldi. Yeni bakan, halkımıza karşı o kadar acımasız ki, Nurettin Nebati'nin ışıltılı günlerini ve saray damadının dönemini özlemle hatırlayacağımızı hiç düşünmezdik. Tasarruf tedbirleri genelgesinin mürekkebi daha kurumadan, hızla vergi artırıcı önlemler genelgesine geçme kararı aldı” açıklamalarında bulundu.

“Biri tasarruf edecekse o kişi Erdoğan’dır”

Dervişoğlu, hazineye gelir sağlama çabalarının milletin zaten yük altında ezilen sırtına odaklandığını belirterek, halkın artık fazladan bir yükü kaldıracak gücü kalmadığını ifade etti. Ayrıca, bu ülkede öncelikle tasarruf yapması gereken kişinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurguladı.

“Hükümet emeklilere refah payı ödemek zorunda”

Anayasanın 10’uncu maddesine göre, herkesin ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşit olduğunu hatırlatan Dervişoğlu, hükümetin ve Cumhurbaşkanının, Temmuz 2023'te emeklilere yönelik aldığı kararla anayasayı çiğnediğini söyledi. Dervişoğlu, şu sözlerle devam etti:

“Son bir yıldır emeklilerimizin hakları ertelenmiş ve onlarla alay edilmiştir. Hükümet, her bir emekli için geçen yıl için 96,824 TL borç altındadır. Ayrıca, temmuz ayından itibaren 8,077 TL refah payı ödemek zorundadır.”

“Sığınmacılar güvenlik sorunudur”

Dervişoğlu açıklamasını, “Sözde yeni anayasa, normalleşme ve yumuşama adımları, günahkar ve riyakar iktidarın meşruluğunu yeniden sağlamak yerine, ülkemizin ve devletimizin kimin yönetiminde olduğunu açıkça ortaya koymalıdır. Sığınmacı ve kaçak sorunu gerçekten ciddi bir güvenlik meselesidir” şeklinde sürdürdü.

“Av olmaktan vazgeçin”

Dervişoğlu, sözlerini şu şekilde sonlandırdı:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği gibi, 'Milli benliğini unutan bir iktidar, diğer milletlerin oyuncağı olmaktan öteye geçemez'. Bir zamanlar demokrasi vaadiyle halkın güvenini kazanmaya çalışan Erdoğan ve onun yönetim tarzı, 22 yıllık iktidarın sonunda uluslararası arenada stratejik çıkarlarını önemseyen milletlerin oynadığı satranç tahtasında zavallı bir figüre dönüşmüştür. Değerli liderler, artık gaflet uykusundan uyanmanın zamanı geldi. Oyunun oyuncağı olmaktan çıkıp av olmaktan vazgeçin.”

Yorumlar (0)